Haberler

Otokros Kupası şahane başladı




Mahalli 9 Eylül Otokros Kupası’nın ilk yarışı, Menderes Belediyesi katkılarıyla Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından 10 Mayıs Pazar günü, İzmir Menderes otokros parkurunda gerçekleştirildi. 3 ayrı kategoride yapılan yarış, görselliği yüksek ve rekabetçi bir karaktere sahip parkurda zorlu ve çekişmeli geçti.

Kategori 1’de Tolga Tezeken birinciliği elde ederken en iyi parkur zamanının da sahibi oldu. İkinciliği Burak Güngör kazanırken, katıldıkları ilk yarışların da mekanik arızaya yenik düşen Doğukan Alkan ve Yaşar Özeren podyuma çıkamadı.

Kategori 2’nin iddialı ismi Şükrü Kızılkaya kayarak parkur dışına çıkınca yarışmayı üçüncü sırada tamamlayabildi. Tecrübeli sporcu Mithat Diker’de toprak yığını üstüne çıkarak zaman kaybedince ikinci sırada podyumda yer buldu. Rakiplerinin hatalarını affetmeyen Erdal Oral son derece başarılı bir pilotaj ile birinciliği kazandı.

İki kadın yarışmacının da yer aldığı Kategori 3’de Kemal Şener birinci olurken, Yonca Güngör ikinci, Esin Şener’de üçüncü oldu. Bu sonuçla Yonca ve Esin kendi klasmanların da birinci ve ikinci oldu.

Ödül töreninde konuşan Kuvvet Erim, “Kulüp olarak başlattığımız çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Amacımız bölgemizde başarılı sporcuların yetişmesi. İnşallah bugün olduğu gibi bundan sonra da güzel organizasyonlara imza atacağız.“ dedi.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu