Sizden Gelenler

Volkswagen Golf VII 1.2 DSG Test




Takipçilerimizden Can Kökbaş’ın hazırladığı inceleme videosu.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. ilk dakikalarında kapattım, çok sıkıcı geldi anlatım..emek vermişsiniz özür dilerim ama dayanamadım.

    1. Rica ederim, ilk denemem olduğu için elbetteki eskiler var, yanlışları söylerseniz gelişme açısından faydalı olacaktır.

      1. devam etmeyi düşünüyorsanız, bence önce kamera açısını değiştirmeyi düşünün, anlatım sıralaması belirlerseniz tecrübe edene kadar işinizi kolaylaştırabilir, yani dış görünümden başlayıp,sonra iç mekan görünümü, donanım, malzeme, işçilik, kullanışlılık, sonra motor, performans, direksiyon, şanzıman, yol konforu, izolasyon-yalıtım seviyesi (sınıfındaki modellerle de küçük kıyaslamalar olabilir) son bölümde de fiyatını değerlendirebilirsiniz (not: takipçi fikirlerine açık olduğunuzu gördüğüm için naçizane yorumumdur, yanlış anlaşılmasını istemem. tekrar emeğinize sağlık.)

        1. Elbetteki her türlü yoruma açığım, arabalara ilgim büyük, vakit bulduğumda elimde geldiğince bir şeyler yapmak istiyorum, yorumunuz için teşekkür ederim.

  2. emeğinize sağlık.ben beğendim testi.kamera açısı sıkıntılı biraz onun harici konuşmalarınız öyle sıkıcı değil.hatta normalde millet heyecandan falan cümleleri tamamlayamaz ama sizinki güzeldi

    1. Çok teşekkür ederim, ikinci bir kamera ile daha kaliteli bir test olacaktır, ilk deneme için böyle oldu.

  3. Elinize emeğinize sağlık yakıtını bizzat kullanıcı ağzından çok merak ediyordum.Tekrar emeğinize sağlık

    1. Teşekkür ederim, merak edilen başka bir şey de varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

  4. Test için teşekkürler. Aynı araca sahibim. Daha yeni aldığım için tecrübeleriniz çok faydalı oldu. Vag.com uygulaması yapıldığında araç garanti dışı kalıyor diye biliyorum. Servis yazılıma müdahale etmemek için far-yağmur sensörü takmaya yanaşmıyor. Söylediklerine göre yazılıma müdahale edildiğinde güncellemelerde sorun oluyormuş. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirlerse sevinirim.

    1. Merhaba, vag.com ile yapılan şeyler garantiyi etkilemiyor, bizzat servisle görüşüp öyle yaptım, hatta servisteki usta ile samimiyetim var, bende yapıyorum ama servisin içinde yapamıyoruz, bir pazar günü halledelim dahi dedi bana. Bende bundan sonra kabloyu temin edip kendim yaptım, ve bu gittiğim bakımda yazılım güncellenmesi dsg için oldu ancak açtığım gizli özellikler hala etkin. Teşekkürler.

      1. Teşekkürler cevabınız için. Adanadaki usta garantiyi bozmadan aynadaki sensörü ve far kumandasını Auto olanlı ile değiştirirse istanbuldan adanaya gelmeyi göze alabilirim:-) şaka bir tarafa istanbulda far-yağmur sensörü takan servis bilenler paylaşırsa sevinirim.

        1. Gelin tanışmış oluruz hem, Adana’da bir Can kardeşiniz olduğunu unutmayın, her zaman başımın üstünde yeriniz var. Ancak servis olayı için söz veremem, olmadı kebap yemiş olursunuz. 🙂

  5. Emeğinize sağlık ,bilgilendirici olmuş . Bir şey sormak istiyorum ;dsg ile manuel arasında yakıt tüketim farkı var mı ?

    1. Teşekkür ederim, Ben hissedilir bir tüketim farkı göremedim, ama dsg yi genelde annemin kullandığını söylemem gerekiyor 🙂 katalog verilerine göre de zaten genel 4,9-4,8 olarak verilmiş. DSG 0.1 daha az gözüküyor.

  6. Araç 1.2 gibi değil, evet 1.2 turbo motor gibi.
    Bu aracı kullanırken nedense Ankarada sizi sürekli sağ şeride atmak istiyorlar, siz orta veya sol şeritte kalmaya ısrar ederseniz, işte o zaman motorun gücü yakıtı kapasitesi ortaya çıkıyor.
    Bu araçta dikkatimi çeken ( olumlu kısımları hariç tutarsak ki zaten herkes bunları defalarca dile getirdi ve Can Kökbaş da gayet güzel anlatmış.):
    1- fren sert ve yüksek hızda dozajlamasını beğenmedim. Durmayacakmış hissi ile ilk fren tepkisinden sonra daha sert frenleme ihtiyacı oluyor.
    2- araç olduğundan daha hızlı gidiyormuş hissi uyandırıyor. 100-110 ile gittiğimi ve bu hızla viraja gireceğimi düşündüğüm anlarda km yi kontrol ettiğimde aslında 80 ile gittiğimi gördüm. 110 km ile giderken de 130 gibi hızlar hissettiriyor. Tok bir sürüşü yok, sanki B sınıfı araç gibi hızlandıkça lastikler yerden kesiliyor.

  7. 3- ses sistemi yetersiz ( comfortline) ses kısık açayım dediğinizde bir tık artırıyorsunuz rahatsız ediyor, kısıyorsunuz duyulmuyor, arası yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu