Haberler

Steroid fazla gelirse




VW grubu otomobillerine yaptığı modifikasyonlarla bilinen Alman Oettinger firması, kendi hazırladığı Golf R500 modelini tanıttı.

“Süper Spor ” diye tanıtılan R500, Golf R temeli üzerine inşa edilirken agresif bodykiti ve Dunlop Sport Maxx ile donatılan 20 inç’lik jantlarıyla birlikte oldukça kaslı bir görünüme sahip.

Deri alcantara spor koltukların kullanıldığı kabinde yine alcantara detaylar dikkat çekerken iç mekandaki bazı ayrıntılarda kullanılan turuncu renk ise aracın dış görünümüyle bir bütün oluşturmuş. Konsolda kullandığı siyah beyaz yazıların olduğu kaplamayla birlikte otomobilin aykırı ruhunu daha da pekiştiren Oettinger, bu değişiklikler sonucunda baştan aşağı farklı bir otomobil ortaya çıkartmayı başarmış.

2.5 lt’lik TFSI 5 silindirli motoru da geniş kapsamlı bir şekilde elden geçiren Oettinger, yeni turbo ve güçlendirilmiş pistonları tercih ederken ECU’yu da yeniden programlamış. Yeni emme manifoldu, geliştirilmiş soğutma sistemi ve spor ekzoz sisteminin de kullanıldığı otomobilin gücü bu değişikliklerle birlikte 518 PS’e yükselirken maksimum tork değeri ise 680 Nm olmuş. Dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan R500, Oettinger’ın belirtiğine göre 0’dan 100 km/s’lik hıza 3.4 sn’de çıkarken 300 km/s’lik maksimum hıza sahip.

Bu yüksek gücü yeterli görmeyenler için de bazı çalışmalarının olduğunu açıklayan Oettinger, model için 600 PS, 650 PS ve 750 PS’lik üç faklı versiyonu üzerinde çalışmalar yaptığını belirtiyor.

Sınırlı sayıda üretileceği açıklanan R500’ün başlangıç fiyatının yaklaşık 150,000 € olacağı açıklanırken diğer modellerin fiyatlarıyla alakalı henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. şöyle şeyler paylaşmayın lütfen ya. Zaten hayattan bi zevk aldığımız yok, bir de şunları görünce.. ooof of

  2. Arkadaş 458,Huracan gibi araçların bile “Süper Spor” muamelesi görmediği bir dünyada kim bu araçlara bu tür şeyler yakıştırıyor anlamıyorum. 🙂 Super Spor dediğin 918,P1,Aventador falan oluyor artık.

    Arka ortadan motor,belli seviyede downforce üretimi,belli başlı aero değerleri,en kötü V8 makine,frenleme kapasitesi vs.

  3. iyi de aga bu ne golf r ne de r400,rs3 ün 2.5 lt motorunu swaplamış,golf r ın 2 lt motoruna çalışaydın…

  4. Son derece kötü göründüğünü düşünüyorum.
    Oto sanayide tipini daha düzgün yaparlar. Ayar kaçmış bence.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu