Haberler

2016 CX-3 detaylandı




Mazda, 2016 model CX-3 crossover modeli ile ilgili detayları paylaştı.

Bu sonbaharda Amerika’da çıkması beklenen crossover, yeni iç detaylara ve sportif görünüme sahip olacak. İç kabin yeterli bir havalandırma sistemi, ayarlanır güçlü direksiyon ve yüksek kalitede kumaş koltuklarla donatılmış. CX-3 ayrıca, seyir/hız kontrolü, merkezi kilit, 4 otomatik cam gibi özellikleri de barındırıyor. Bu crossover’da arka koltukların 60/40 oranında yatıp bagaj hacmini genişletmesi de cabası. Bunun dışında Mazda CX-3; geri görüş kamerası, Bluetooth bağlantısı ve 7 inç büyüklüğündeki ekran ile eğlendirici bir bilgilendirme sistemine de sahip.

CX-3 dış görünümde de kaliteli özelliklere sahip bir crossover. Dikiz aynalarındaki sinyal lambalarını ve 16 inç büyüklüğündeki alüminyum alaşımlı jantları bünyesinde barındırıyor. Araçta 6 hoparlörlü ses sistemi ve kol dayamak için standart kolçak da mevcut.

Touring ayrıca ısıtmalı ön koltuklar, deri döşemeli koltuklar, açılır/kapanır cam tavan ve 7 hoparlörlü Bose ses sistemi ile de donatılabiliyor.

CX-3 Grand Touring modeli diğerlerine göre LED farları, LED sis farları ve 18 inç büyüklüğündeki alüminyum alaşımlı jant seçenekleri ile bir adım daha önde. Ayrıca bu crossover, otomatik klima kontrolü, ısıtmalı ön koltuklar ve Bose ses sistemine sahip. Sonuncusu ve belki de en önemlisi, bu crossover aracın, açılır/kapanır cam tavan ve lüks süet koltuklarla donatılmış olması.

Bütün bunlar ‘o kadar da etkileyici değil’ diyorsanız, opsiyonel olarak GT i-ActivSense paketi ile adaptif far sistemi, yağmur sensörlü silecekleri, mesafe uyarı sistemi ve Mazda Hız Sabitleme / Seyir Kontrolü özellikleri de bir arada alıcıya sunulacak.

Bu crossover modelde güç, 2.0 L SKYACTIV-G benzinli motoru ile sağlanıyor. Bu motor, 108 kW (146hp) ve 146 lb-ft (197Nm) tork üretiyor. Aracın 6 ileri otomatik şanzımanı AllWheelDrive sistemi ile birlikte taliplilerine göz kırpıyor.

Aracın fiyatı çok yakın bir zamanda duyurulacak fakat Mazda, bu modelin başlangıç fiyatının aşağı yukarı 20.000 $ gibi bir fiyat olacağını bekliyor.

 

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu