Haberler

500 milyon!




Otomotiv sektörünün devlerinden General Motors, 500 milyonuncu otomobilini üretti. 1908 yılında kurulan şirketin bu sayıya ulaşması bir asırdan fazla sürmüş olsa da bu konuda General Motors’a yetişebilen yok.

500 milyonuncu otomobille ilgili herhangi bir bilgi verilmese de GM CEO’su Mary Barra ve GM Kuzey Amerika Genel Müdürü Alan Batey, bu başarıyı Irak’ta görev yaptığı sırada madalya almaya hak kazanmış bir gazi olan Trent Brining’e yeni bir otomobil vererek kutladı. Brining, 2016 model bir Chevrolet Malibu’nun sahibi olacak ve General Motors onun gibi 4 kişiye daha yeni otomobiller verecek.

500 milyonuncu otomobili kutlamanın yanı sıra GM; düzenlediği etkinlikte ilk V8 motor, ilk otomatik şanzıman ve seri üretim otomobillerdeki ilk hava yastıkları gibi buluşlarını da sergiledi.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu