Haberler

Aradığın her şey onda




Yeni KIA Sorento, gelişmiş özellikleri ile otomobil severlere “Merhaba” diyor. IF Tasarım ödüllü KIA Sorento; akıllı park sistemi, akıllı hız sabitleme sistemi ile yüksek teknolojiyi, ısıtmalı ve soğutmalı koltukları, anahtarı kullanmadan algısal teknoloji ile açılan akıllı bagaj kapağı özellikleri ile konforu, panoramik sunroof’u ile ferahlığı bir arada sunarak dikkatleri çekiyor.  

KIA markasının uzun süre amiral gemisi olan Sorento’nun yeni jenerasyonu sürücülerle buluşuyor. SUV segmentinin gelişmesine ve popülerleşmesine büyük katkı sağlayan, segmentinde 2004 – 2009 yılları arasında üst üste her yıl en çok satan SUV modeli olan Sorento, yine iddialı bir şekilde müşterilerin karşısına çıkıyor. Yeni KIA Sorento, SUV segmentinde yeni bir yaklaşım yaratmak için tasarlandı

Yeni jenerasyon Sorento’ndaki en önemli gelişmelerinden birisi 2.0 litre dizel motorda 185 PS güç özelliği. IF Tasarım ödüllü KIA Sorento, tarz sahibi ve kullanışlı bir SUV kimliğini taşıyor. Aracın arkaya doğru yumuşak hatlarla eğilen tasarımı, Sorento’ya kıvrak ve şık bir görünüm veriyor. Aracın içinden gökyüzünün güzelliğini görme imkânı veren panoramik sunroof, yolculuklara ferahlık ve keyif katıyor.

KIA Sorento dış tasarım-2

Güçlü donanımını dış görünümüne yansıtan tasarımı, sezgisel ileri teknolojileri ve mutlak kalite ilkesiyle yaratılan Sorento, sürücülere heyecan duyacakları deneyimler vaat ediyor.

Yeni Sorento 4.780 mm’ye uzayan boyu, önceki jenerasyona göre 15mm azaltılarak 1.685 mm’ye inen yüksekliği ve segmentinde fark yaratan 1890 mm genişliği ile müşterilere sunuluyor.

Geniş iç mekân, şık iç tasarım ve her biri farklı sürüş keyfi yaşatan 7 koltuk bir arada bulunuyor. Yedi kişiye kadar oturma kapasitesi, birçok farklı oturma seçeneğini üstün konforla sunuyor. İkinci sıradaki koltuklar 270 mm öne veya arkaya kaydırılabiliyor. Elektrikli sürücü koltuğu farklı rahatlık anlayışları için, toplamda 10 yöne ve yüksekliğe ayarlanabiliyor. Sürücü koltuğu sahip olduğu mekanizma ile daha geniş ve rahat oturma alanı da sunabiliyor. Elektrikli ön yolcu koltuğu ise toplamda 8 farklı yöne ve yüksekliğe ayarlanabiliyor.

KIA Sorento’ya giriş ve çıkış çok kolay… 7 koltuğunun hepsine kolaylıkla ulaşabilmek mümkün. İkinci sıradaki koltukların 270 mm hareketi sayesinde üçüncü sıradaki koltuklara kolayca ulaşılıyor.

Birinci ve ikinci sırada bulunan koltuklardaki ısıtma sistemi, soğuk havalarda ekstra konfor sağlıyor. Isıtma özelliğinin yanı sıra soğutma özelliği de bulunan ön koltuklar ise fark yaratıyor.

KIA Sorento ısıtmalı&soğutmalı koltuklar

Sürücülere kendini iyi hissettiriyor

Yeni Sorento’da her şey sürücülere ve yolculara kendini iyi hissettirmek için tasarlandı. Geniş ve ergonomik ön konsolu, ergonomik olarak sıralanmış birbirini takip eden göstergeler, kapılardaki kontrol düğmeleri ve klima ızgaralarına kadar her şey, akıllıca bir tasarımla sürücüyü çevreliyor.

Sürüş esnasında ihtiyaç duyalabilecek tüm donanımlar bir arada sunuluyor ve sürücülerin hayatı kolaylaşıyor. Geri görüş kamera göstergesi ve araç içi müzik eğlence sisteminin kolayca kontrol edilmesini sağlayan 4,3” TFT-LCD ekranı yolculuklara renk katıyor. Sürücüler ayrıca yolculukla ile ilgili her şeyi, yüksek çözünürlüğe sahip 7” TFT-LCD ekranında görebiliyor.

Akıllı Bagaj Kapağı

Yeni KIA Sorento geniş bagaj hacmi sunuyor. Kapasitesi koltukların yatık durumunda 1.662 litreye kadar yükseliyor. Daha büyük yükler için tavan rayları devreye giriyor. Aracın fark yaratan özelliklerinden biri olan Akıllı Bagaj Kapağı özelliği, sürücülerin elleri doluyken ve kontak anahtarına uzanamayacakları bir durumda bagaj kapağının kendi kendine açılmasını sağlıyor. Akıllı Bagaj Kapağı’nın önünde üç saniye durulduğunda, sistem anahtarı algılıyor ve kapı kendiliğinden açılıyor. Akıllı Bagaj Kapağı özelliği, Hafızalı Bagaj Kapağı özelliği ile destekleniyor. Sistem, sürücülerin boy ölçüsünü kaydederek, kapının açısını boya göre ayarlıyor. Böylece zahmetsiz bagaj yüklemesi için büyük kolaylık sağlanıyor.

Magna Powertrain ile birlikte geliştirilen dört tekerden çekiş sistemi

Engebeli arazilerden ilham alınarak yaratılan Dynamax AWD teknolojisine sahip olan KIA Sorento, her yolda maksimum sürüş keyfi yaşatıyor. Yenilikçi AWD teknolojisi, kaygan yollarda hatta virajlarda bile maksimum yol tutuşu sağlıyor. Dynamax AWD, yolun durumuna ve sürüş koşullarına göre tekerleklere güç gönderiyor. Yol ve sürüş koşullarına göre farklı tekerleklere gönderilen farklı güç sayesinde yol tutuşu artıyor ve özellikle virajlarda aracın dengede kalması sağlanıyor. Dynamax AWD aynı zamanda emisyon değerlerini düşürerek yakıt tüketimini azaltıyor.

Düşük yakıt tüketimi

KIA’nın yenilikçi teknolojileriyle üretilen 2.0 CRDI (6 ileri Otomatik) dizel motoru düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Düşük yakıt tüketimi, kusursuz aerodinamiğin ve mükemmel emisyon sisteminin verimli bir sonucu olarak kendini gösteriyor.

Farklı sürüş seçenekleri

Yeni Sorento, üç farklı sürüş seçeneği sunuyor. Normal Sürüş Modu, şehir içinde rahat etmeyi sağlarken, Comfort Sürüş Modu uzun yolda yorulmadan yolculuk etmeye yardımcı oluyor. Sport Modu da dinamik sürüş seçeneği sunuyor.

Üst düzey yolcu güvenliği

Yeni Sorento, yolcu güvenliğini sağlamak için onlarca çarpışma testinden geçirildi. Her test sonrasında yapılan çalışmalarla Sorento’nun sertliği ve dolayısıyla sağlamlığı artırıldı. Bir arada mükemmel güvenlik sağlayan dayanıklılığı güçlendirilmiş çelik, aracı daha da güvenilir hale getirdi.

Yeni Sorento’nun 6 hava yastığıyla çevrelenmiş iç tasarımı sayesinde her yolculuk güvenli yapılabiliyor. ESP’li araç dengeleme sistemi, ıslak ve kaygan yollarda, maksimum sürüş güvenliği sağlarken, aracın daha kolay kontrol edilmesine imkân tanıyor. Yokuş kalkış destek sistemi, yokuş yukarı kalkışlar sırasında kolaylık sağlarken aracın geriye kaymasını kesin olarak engelliyor.

KIA Sorento Panoramik Sunroof

Akıllı park sistemi hayatı kolaylaştırıyor

Akıllı park sistemi, birçok yolcunun hayatını kolaylaştırıyor. Sistem paralel ve dikey parkı sorun olmaktan çıkarıyor. Sistemin sensörleri park bölgesindeki araçları tanıyor, uygun yerleri belirliyor ve aracın park edilmesine yardımcı oluyor.

Yeni Sorento’nun ASCC radar teknolojisi, öndeki araçla aradaki mesafeyi de ölçüyor. Araç, Smart Cruise Control özelliğini kullanarak öndeki aracın hızına uyum sağlıyor. Öndeki araç hızlanınca hızlanıyor, yavaşlayınca da yavaşlıyor. Öndeki araç durursa, Smart Cruise Control, Sorento’nun otomatik olarak durmasına yardımcı oluyor. Böylece her hızda takip mesafesi korunmuş oluyor.

Sürücüler Yeni Sorento’nun akıllı özelliklerini aracın durduğu anlarda bile yaşayabiliyor. “Dur ve Kalk Teknolojisi”, şehrin yoğun trafiğinde ya da kırmızı ışıkta kendiliğinden devreye giriyor. Araç tamamen durduğunda motor da kapanıyor. Gaz pedalına basılmasıyla beraber motor yeniden aktif hale geliyor. Böylece karbon salınımı azaltılarak doğa korunurken, yolculuklar da daha ekonomik hale geliyor.

Yetkili satıcılarda vitrinlere çıkan KIA Sorento, sürüş deneyimini zenginleştiren gelişmiş özellikleri ile otomobil severlerin hayatına keyif ve kolaylık katmaya hazırlanıyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu