Haberler

Audi Sport TT Cup’tan ilk puan geldi




18 yaşındaki Milli Sporcu Kaan Önder, 02-03 Mayıs tarihlerinde Audi Sport TT Cup’ın ilk yarışı için Almanya’nın Hockenheim pistindeydi.

Kaan, Perşembe günü yapılan 50 dakikalık antrenman seansında yaşadığı elektronik ateşleme sitemi arızası nedeniyle yeteri kadar hızlı zaman turu atamamasına rağmen seansı 11. sırada tamamladı. Islak zeminde aracında istediği yol tutuş ve sürati bulamayan Kaan sıralama turları sonucunda hafta sonu yapılacak iki yarıştada 22. sıradan start almak zorunda kaldı.

DTM destek serisi olarak koşulan serinin Cumartesi günü yapılan ilk yarışta; starttan hemen sonra 16. sıraya yükselen Kaan’ın, rakibi ile girdiği mücadele sonucunda sol ön lastiği hasar aldı ve dokuzuncu turda patlaması sonucu yarışı tamamlayamadı.

Pazar günü ise, yağış altında geçen hafta sonunun son yarışında dokuzuncu sıraya kadar yükselen pilotumuz, 12. sırada damalı bayrağı görerek serideki ilk puanlarını kazanmış oldu.

Kaan yarış sonrasında “Çok zor bir haftasonuydu. Hiç bilmediğimiz yepyeni bir otomobil, Audi Sport TT Cup ile yarışmanın çok zor olacağını biliyorduk. Rakiplerimin hemen hepsi benzer otomobil ve lastikler ile son üç senedir VW Scirocco Cup’ta yarışıyorlar. Pazar günü ayarlarımız çok çok daha iyiydi ancak şampiyona lastikleri ve Audi Sport TT Cup otomobilimin ayarları konusunda henüz istediğimiz noktada değiliz. Sezonun son yarışında Hockenheim’da tekrar yarışacağız ve eminim çok daha iyi bir netice alacağız. Audi Sport TT Cup’ın ikinci yarışı yine DTM destek serisi olarak 26-28 Haziran tarihleri arasında Almanya’da Norisring pistinde koşulacak. Norisring sokak pisti ve benim için yepyeni bir tecrübe olacak.” dedi.

Kaan sezonun ikinci yarışı için hazırlıklarına İngiltere Silverstone’da Izone Sürücü Performans Merkezi’nde devam edecek.

Kaynak: tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu