Haberler

Bırakalım gitsin mi?




Audi, Çin’in başkenti Şanghay’da düzenlenen 2015 CES Asia’da kendi kendine gidebilen otonom sistemine sahip R8 e-tron’u tanıttı.

Audi’nin bu sisteme sahip üçüncü konsepti olan otomobil, diğer tüm R8 e-tron’lar gibi 462 BG güce ve 920 Nm’lik tork değerine sahipken 0’dan 100 km/sa’lik hıza sadece 3.9 sn’de çıkıyor. Mevcut sistemin iki yıl içinde daha da geliştirileceğini belirten Audi yetkilileri, bazı durumlarda sürücünün kontrolü ele almasına gerek bile olmayacağını belirtiyorlar.

Yeni tip lazer tarayıcı, video kameraları, ultrasonik sensörler ve radar sensörleri gibi teknolojilerle aracın etrafını net bir şekilde resimleyen Merkezi Sürüş Asistanı Sistemi (zFAS), bu sayede çok daha güvenli bir sürüş vaat ediyor.

450 km’lik bir menzile sahip olan otonom sistemli R8 e-tron, Birleşik Şarj Sistemi (CCS) sayesinde hem AC hem de DC ile beslenebilirken bu sistem sayesinde iki saatten daha kısa bir sürede tam olarak şarj edilebiliyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu