Haberler

Bu adam neyin nesi




Dünya Ralli Şampiyonası’nı şaşırtıcı bir şekilde 9 kez kazanmayı başaran Sébastien Loeb’in bu başarının üstüne kanıtlayacak pek de fazla bir şeyi kalmadı ama Fransız pilot sürekli yeni arayışlar içerisinde. 2 yıl önce kırdığı Pikes Peak tırmanma rekoru, 3 kez Race of Champions galibiyeti ve Goodwood’da rekora koşmasından sonra şimdi de bunlardan tamamen farklı bir yere, Yeşil Cehennem’e meydan okuyor.

Bu haftasonu Nürburgring, uzun bir aradan sonra Dünya Binek Otomobil Şampiyonası’na (WTCC) ve tabi ki Loeb’e ev sahipliği yapacak. Fransız pilot, bu haftasonu bu pistte ilk defa yarışıyor olacağı için yarışa günler kala tek ihtiyacı olan şey antrenmandı ve yayınlanan bu son videoda görebileceğiniz gibi hakkını vererek antrenmanını yaptı.

Citroen’in geçen senenin şampiyonu olması ve bu sene de bir yarış hariç bütün yarışlarda galibiyet almış olması (sezonun ilk yarışında galibiyet alan pilotlardan biri de Loeb), Loeb’in iki yarıştan birinde galibiyet şansını kuvvetlendiriyor. Fransız pilotun galibiyet şansı yüksek ama bu galibiyet için öncelikle kendi takım arkadaşlarına, yani geçtiğimiz senenin şampiyonu José Maria Lopez’e ve 4 kez serinin şampiyonu olmuş Yvan Muller’e karşı üstünlük göstermesi gerekecek.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 2015 honda cıvıc typer ı kullanan sürücüyü izleyin birde. Nurburgring Teki vidyosu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu