Haberler

Göz doldurdu




CIK FIA Karting Academy Trophy’de milli sporcumuz Mehmet Mert Dalkıran, serinin İspanya’nın Zuera International Karting pistinde düzenlenen ilk yarışında Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

36 ülkeden 51 katılımcı ile başlayan yarışın zamana karşı iki grupta yapılan sıralama turlarında; sporcumuz, kendi grubunda 9’uncu sırada yeraldı. Yarıfinale katılma hakkını elde etmek için yapılan eleme yarışlarının ilkinde 16’ncı sırada finiş gören Mert; ikinci eleme yarışında 10 saniye ceza almasına rağmen kendine 19’uncu sırada yer buldu.

Yarışlar sonrasında yarı finale kalan 34 pilot arasına giren sporcumuz, Yarı Final yarışına hızlı bir başlangıç yaptı. İlk üç virajda ilk on arasına yükselen Mert, mücadele ettiği Japon ve Çek sürücüler ile birlikte karıştığı kaza ile yarışı tamamlayamadı. Hasar gören aracının son anda yetiştirilmesi ile Final yarışına katılabilen Mert Dalkıran ancak 9 sıra yükselerek finali 23. sırada bitirdi.

Bu sezon yükseldiği KF Junior kategorisinde ilk yarışına katılan ve grubunun en gençleri arasında yer alan milli sporcumuz tecrübeli rakipleri arasında mücadeleci sürüşü ile göz doldurdu. 11-12 Temmuz tarihinde Belçika’da yapılacak olan Şampiyonanın ikinci yarışında şampiyon sporcumuza başarılar diliyoruz.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu