Haberler

Fransız roketi




Renault, gelecek ay düzenlenecek olan Le-Mans 24 saat dayanıklılık yarışı öncesi yeni Alpine konseptinin tanıtımını yapacağını duyurdu.

Renault ve Caterham’ın ortak geliştirdiği bir proje olan Alpine konsepti, her iki marka için de ayrı ayrı üretilecek olup, birbirinden bazı farklılıklarla ayrılacak olan otomobillerin tanıtımı da ayrı zamanlarda yapılacak.

600 milyon €’luk bir yatırıma mal olacağı açıklanan Alpine konseptinin 30.000€ ile 35.000€ arasında bir fiyatla satışa sunulacağı belirtilirken, ilk etapta yıllık 3.000 adet üretilmesi planlanan otomobilin yoğun talep görmesi halinde üretim adedinin 5.000 seviyelerine çıkabileceği ifade ediliyor.

Kuzey Fransa’da bulunan Dieppe’de üretilecek olan 1.100 kg’lık hafif siklet Renault Alpine, muhtemelen 250 BG gücünde 1,6 litrelik benzinli turbo motora sahip olacak. Renault, ortaklık yaptığı Nissan ve Daimler’den bazı teknolojilerinde kullanıldığı Alpine konseptinin üretimine 2016 yılının son bölümlerinde başlamayı planlarken otomobili, gelecek ayın 13-14’ünde düzenlenecek olan Le-Mans yarışında gerçekleştireceği etkinlikle tanıtacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Sonunda motorlarını kullanabileceği bir platform üretimine başlaması güzel böyle motorlar yapabilen bir şirket için geç ama güzel bir adım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu