Haberler

Geliyor, Snowman/Polar geliyor!




Çok yakın bir zamanında haberini paylaştığımız Skoda’ nın yeni 7 koltuklu SUV’ u Snowman/Polar için tarihler kesinleşmeye başladı.

Bundan neredeyse 2 ay önce casus fotoğrafçılara yakalanan model sadece büyük bir Yeti gibi gözüküyordu fakat arkaya da 2 koltuğun konulabilmesi için aracın biraz daha büyük ve şehvetli olması gerektiği kesin. Skoda’ nın ilk SUV’ u olacak olan model MQB B platformu üzerine inşa edilecek ve 4.6 metre uzunluğunda olacak. Şimdiden karşılaştırıldığı kardeşi Yeti ise 4.22 metre.

İsminin halen ”Snowman” veya ”Polar” olacağı kesinleşmeyen modelde, kesinleşen en net bilgi ise güçsüz versiyonlarında sadece önden çeker, güçlü versiyonlarında ise yeniden geliştirilmekte olan dört tekerlekten çekiş sistemi ile satın alınabilecek olması. Tasarımda ise esintiler söz konusu. Modelin tasarımı yeni Superb(B8) ve 2014 yılında çıkarılan VisionC konseptinin karma bir hali gibi.

Modern Skoda’ların çoğu gibi bu model de kendi sınıfında en geniş model olması ve sağladığı fazla yükleme kapasitesinin yanı sıra gerçek Off-Road yeteneklerini sunması bekleniyor.

Bu yıl için artık geç kalındığını belirten Skoda, Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny fabrikasında üretilecek olan modelin 2016 yılının ilk yarısında satışa sunulacağını belirtti.

 

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu