Haberler

Konseptler havada uçuşuyor




Geçtiğimiz günlerde VW Corrrado’yu günümüze döndüren tasarımcı Theophilus Chin, şimdi de C Coupe GTE’ nin Variant versiyonunu gün yüzüne çıkardı.

Bunun sadece bir üretim versiyonu olduğunu Şanghay’dan belirten Volkswagen, 2016 yılının sonuna doğru bir lansman planladıklarını ekledi.

Tasarımcının estetik dokunuşları ilk bakışta göze çarpıyor. Standart C Coupe GTE konseptinin sadece bagajı genişletilmiş gibi gözüken model, ön çamurluktan bagaja kadar uzanan çizgiyi bozmamak için cam hacimi küçültülerek arkaya doğru uzanmış.

Volkswagen’in bu modeli nereye satacağı hakkında bir bilgi olmasa da sedan versiyonun Çin yolcusu olduğu açıklandı. MLB altyapısının üzerine inşaa edilecek olan modelin motor teknolojisi ise tamamen değişmiş. Modelde 4 silindirli Hibrid TSI motorun kullanılacağı, TSI motora ek olarak bulunan elektrik motoru ve lityum-iyon pillerden anlaşılıyor. Bu ilk Hibrid TSI motorun ürettiği 245 beygir güç ve 500 Nm torku model, 8 ileri otomatik şanzıman ile yere aktaracak.

Bu kombinasyonlarla 0’dan 100 kilometre hıza 8.6 saniyede çıkacak olan modelin son hızı 232 km/sa. En çok merak edilenlerden elektrik konusu ise yararlı olmuş gibi gözüküyor. Modelin tüketim değeri 2.3 Litre/ 100 km ve elektrikle kat edilebilecek menzil 50 km olarak belirlenmiş.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu