Haberler

Bariyerler kurtardı




Bilirsiniz böyle kazalarda aklımızda iki fikirden biri gelir. Birincisi, sürücü bir talihsizlikten dolayı kaza geçirmiştir.  İkincisi ise hayatta kaldığı için şanslı olduğudur. Buradaki durum ikinci seçenek.

Dağ sürüşü yaparken bariyerlerle buluşan bir Mclaren 12C’den bahsediyoruz. Bu hikaye kendisine Reddit’te yer buldu ve açıkçası çok daha kötü bir biçimde sonlanabilirdi.

Öncelikle Robert Kubica’nın 2011 de geçirdiği ünlü kaza gibi bariyer arabayı yarıp geçebilirdi. Öte yandan Britanyalı “supercar” bariyerin altından kayıp dağdan aşağı yuvarlanabilirdi ki bu senaryonun yıkım potansiyeli Robert’in kazasını aratmayacaktır.

Aslında McLaren’ın karbon iskeleti, yolcu koltuğu ve bariyer beraberce çalışıp çarpışmanın kuvvetini dağıttılar. İçeriyi gösteren fotoya dikkatlice bakın, güvenlik kafesinin oldukça iyi bir durumda olduğunu farkedeceksiniz.

Fotoğrafları yükleyen kişi aynı zamanda McLaren’in yolcusu konumundaydı ve sürücünün durumu hakkında bilgisi olmadığını söyledi, bunun yanında kazanın ölümcül olduğundan da bahsetmedi.

Hatırlatırız ki McLarenlar yolda “doğru” sürüş sunmak için tasarlanır. Makinayı kontrol altında tutmak için açık diferansiyelle çalışır ve inanılmaz derecede yüksek tesir etme gücü bulunan elektroniklere güvenir. Başka bir deyişle 12C dengede kalmayı yanlamaya tercih eder. Ne yazık ki böyle bir karaktere sahip olsa da gerçek dünya koşullarını alt etmek her zaman mümkün değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu