Haberler

‘Otopark İşletmeciliği’ üniversiteye iniyor




İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik otoparklarla ilgili olarak önlisans (meslek yüksek okulu) programları oluşturulacağını söyledi. Çevik, “Otopark Uygulamaları ve İşletmeciliği Bölümü”nün oluşturulması ve ilk etapta önlisans olarak eğitim faaliyetlerine başlaması adına üniversitelerle görüşmeler başlatılmıştır” diye konuştu.park

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen, Amsterdam RAI ve UBM NTSR tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek olan “Uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı”nın açılışı, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) Genel Müdürü ve Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Çevik, Amsterdam RAI Uluslararası Fuarlar Direktörü Theo Lingmont ve UBM İstanbul Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ise araç park etme sorununu çözmeye yönelik strateji ve proje geliştirmeyi ve otopark alanlarında sürdürülebilir ve somut adımlar atılmasını amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

Binlerce kişiye istihdam

park1
“Türkiye’de hızla gelişen kentleşme hareketleriyle, buna bağlı olarak araç sahipliğinin artması, Türkiye’nin gelişmiş vilayetlerinde özellikle nüfusun ve ticari faaliyetlerin yoğunlaştığı bölgelerde ulaşım sorunlarına yol açmış ve bununla birlikte bir ulaşım, trafik ve otopark sorunu da gündeme gelmiştir. Kamu kurumları ve özel sektörü bir araya getirerek, Türkiye’de toplu ulaşımı destekleyici otopark yatırımlarının hızlandırılması bir zorunluluk olarak ortaya çıktı. Türkiye’de yapılacak ulaşım ve otopark yatırımları ile binlerce kişiye istihdam alanı da oluşturmak mümkün.”

‘Park-et devam-et’

park2
Etkin bir ulaşım yönetimi için, Büyükşehir Belediyelerinde yapılacak mevzuat değişikliği ile düzenleme ve denetleme yetkilerinin artırılmasının sürdürülebilir bir ulaşım, trafik ve otopark yönetimi açısından önemli olduğunun altını çizen Çevik, dernek olarak şehirlerdeki trafik tıkanıklığının çözümüne katkıda bulunması amacıyla “Park et-devam et” projelerine ağırlık verdiklerini söyledi.

Çevik, ulaşımda erişilebilirliğin önemine işaret ederek, günümüzde akıllı telefonlardaki yazılımlar sayesinde bazı soruların cevabına ulaşılıyor olmasının, toplu ulaşım, trafik ve otopark kültüründe ne kadar yol alınması gerektiğini gösterdiğine dikkati çekti. İSPARK’ın, park sorununun çözümü için çalışmalarını başlattığı “Otopark Master Planı”nın otopark sorununa bütüncül çözümler üretiğini dile getiren Çevik, katılımcılara plan hakkında bilgi vererek, bu planın hazırlanmasının gelişmekte olan bütün illerin gözününde bulundurması gereken bir çalışma olduğu değerlendirmesinde bulundu. Çevik, Türkiye’de artık otopark şirketlerinin sadece kara parklanmasını değil aynı zamanda hava ve deniz parklanmalarını da ilgilendiren her alanda faaliyet gösteren işletme kuruluşlarına dönüştüğünü dile getirerek, “Bunun sonucu olarak hava, kara ve denizpark alanı işletmeciliğinde yeni iş kolları ortaya çıkmakta.

Bu iş kollarının gerek duyduğu nitelikli personelin sağlanması için Otopark Uygulamaları ve İşletmeciliği Bölümü’nün oluşturulması ve ilk etapta önlisans olarak eğitim faaliyetlerine başlaması adına üniversitelerle görüşmeler başlatılmıştır” diye konuştu. “Dünya genelinde otopark tasarımı” kitabının fuar kapsamında tanıtımının yapılacağı bilgisini veren Çevik, kitabın tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını, yüksek standartta mekanlar üretilerek müşteri memnuniyetinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kaynak: onedio.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu