Haberler

Ring’de bir ‘Lambo’ kükremesi duyuldu




Lamborghini, halen üzerinde çalışmalarını devam ettirdiği yeni modeli Aventador SV’yi Nurburgring’de test ederken kayıt altına aldıkları bir görüntüyü yayımladı.

Sürücünün kim olduğu açıklanmamasına rağmen aracın lastiklerinin Pirelli P Zero Corsa olduğu belirtildi. Nedeni sorulduğunda ise aracın tur süresinin 7 dakikanın altına indirmek istediklerini açıklayan Lamborghini, bunu başardıklarını ve bu sonucu Pirelli’yle gerçekleştirdikleri lastik geliştirme testlerine borçlu olduklarını ekledi. Daha önceki versiyonuna göre geliştirilen Aventador SV600’ün 50 beygir kazanarak 750 beygire ulaşmasına ek olarak ağırlığından 50 kg kaybederek 1525 kg ağırlığına sahip olduğu açıklandı. Bu geliştirmeler sayesinde model 0’dan 100 km hıza önceki versiyonundan 0.1 sn daha hızlı olarak 2.8 saniyede çıkıyor. Böyle güçlü bir makinanın son hızı ise 350 km/s ile aşağılarda kalıyor.

Tur zamanı ise tam olarak 6.59.73 olan Aventador SV, kendine rakip olarak seçtiği Porsche 918 Spyder’ ın 6.57 lik tur zamanına karşılık 2 saniye daha yavaş. Bu geliştirmeler sayesinde model 0’dan 100 km hıza önceki versiyonundan 0.1 sn daha hızlı olarak 2.8 saniyede çıkıyor.

Yakın gelecekte satışa sunulacak olan Aventador SuperVeloce(SV) ABD’de $493,069, Avrupa’da ise €327,190 fiyat etiketiyle alıcı bulacak.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. çok iyi bir derece yakalamışlar. daha da geliştirilmeye açık görünüyor videodan. ferrari en son 458 italia ile nürburgring’e girmişti, o da Enzo’dan bile daha düşüktü. 7 dakikadan düşük zaman ile ilk 5’e girdi bile şu videoyla aventador sv. ferrari’nin geri kalmaması lazım şu halde 🙂

  2. Tarihi bir ayardır bu.SS araçlar camiasına giren Hybrid sistemler,Turbo motorlar ya da ne bileyim KERS vari şeyler…Lamborghini hala bildiğimiz atmosferik V12..Üstelik P1,918,LaFerrari gibi araçların Hp/Tonne olarak epey gerisinde.Lamborghini bu araçlar gibi saf pist odaklı üretimde yapmıyordu..Ama biraz kafa patlattılar sonuç ortada..Ya her şeyi geçtim elde etme maliyeti ve üretim maliyeti bu araçların epey altında.Lamborghini’nin bu yaptığı resmen ders vermek.Hala süre açıklamayanlar utansın.Ferrari boşuna “Lamborghini.” gibi olmaya niyetlenmedi.Adamlar çok daha düşük maliyetler ile inanılmaz rekabetçi araba üretiyor.Şimdi bi LaFerrari,918,P1 gibi araçların ilk düşünüldüğü andan, son kullanıcıya gittiği ana kadar ki Ar-Ge olaylarına,üretim maliyetlerine bakalım bir Aventador’a bakalım.Aralarında ciddi farklar vardır. 🙂 Tebrikler Lambo.

    1. Kilo/Ağırlık oranında o kadar geride değil bu araç. Normal versiyona göre hafif ve güçlü. Fiyat etiketi de diğerlerinin yarısı kadar. Yani yine de yarım hypercar sayılır.
      Bunun yanında ne Ferrari’nin ne de McLaren’in arkasında VW gibi bir baba yok. E Ferrari’nin Fiat’ı var ama Fiat daha çok Ferrari’den yararlanıyor. Hibritleri geliştirmek Ferrari için bir mecburiyettir, 1 araç için Ar-Ge yaparlar ama 10 yıl içinde tüm ürün gamında kullanırlar. Yani babalar gibi kar ederler.
      Bu aracın yaptığı bence Nissan’ın Nismo GT-R ile yaptığının bir üst sınıfta yapılmışıdır, muazzam bir süredir. Ancak biraz trollük yapmadan edemeyeceğim, bunlardan çooooook daha mütevazi Nismo GT-R 7:08.69’luk derecesi kadar etkilemedi.

      1. Aralarında fark yok mu geride değil mi ? Şaka mı yapıyorsunuz ?

        SV : 485 bhp/tonne
        LaFerrari : 706 bhp/tonne
        P1 : 606 bhp/tonne
        918 : 533 bhp/tonne

        En az fark 918 ile var ki oda 50’nin üzerinde.Bu tür arabalarda ton başına 50 HP bile ne demek bilirsiniz ? Hele ki 1 kg bile önemliyken.Öte yandan Fiat senelerdir Ferrari’nin arkasında.McLaren’ın geçmişi ortada.Ferrari bir dönemler kapı kolsuz araba üretti.Fiat olmasa ne halde olurdurlar tahmini zor.Lamborghini’de aynı şekil çok darboğaz yaşadı.İki firmada bu şekilde şahlandı.Emin olun VW’in Lamborghini’ye Ar-Ge için ayırdığı bütçeden daha eksiği yoktur Fiat’ın Ferrari’ye ayırdığında.Bunun haricinde aktif olarak yarışması da promosyonu.E ortak parça kullanımı konusunda da pek farklı değiller.Ferrari-Maserati yeni nesil 159.

        Aventador için kesenin ağzının açıldığı doğru.Şasi uçak firmalarına kadar uzandı.Lamborghini L539 kodlu yeni motor döktü.Graziano ile tek kavramalı şanzıman yapıldı.Aktarmalar yine Haldex’ten geldi.Lamborghini mühendisleri güzel kafa patlattı bu arça üzerine.

        Fakat LaFerrari ? Emin olun üretim maliyetleride elde etme maliyetleride Aventador’un çok üstünde.Aynı şekil P1 ve 918’inde öyle.

        Başarılı araçlar üretmenin arkanızda iyi bir firma olmasıylada pek alakası yok.Bu firmalar batmadan önce arkalarında büyük firmalar yoktu.Ya da Pagani gibi tozu dumana katan pek çok Mühendislik Garajı kendi kendi yetiyor.

        1. Ben araç kötüdür, süre normaldir demiyorum zaten 😀 Ancak Ferrari şuan Fiat grubunun altın yumurtlayan tavuğu, bu bir gerçek.
          Yeni nesil hibrit süpercarlar mükemmel değiller, ama endüstrinin gideceği yeri gösteriyorlar. Hepsi adeta birer laboratuvar. Ki 3 farklı araç, 3 farklı sistem var. Bir sürü otorite şunu söylüyor zaten: Eğer bu araçlarda hibritin getirdiği ağırlık olmasa olduklarından daha hızlı olacaklardır. Ama böyl bir süstemi geliştirmek için en uygun araçlar da bunlar. Çünkü anında satılıyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu