Haberler

SUV’lar ligi bölünecek mi?




Skoda, büyük ihtamalle bu senenin sonuna doğru Çek Cumhuriyeti’nde yapacağı özel bir organizasyonla 7 koltuklu SUV’unu tanıtacak.

Tasarımında Superb Combi’yle benzerlikleri bulunan yeni modelin adı ise henüz belli değil. Adının ‘Snowman’ veya ‘Polar’ olacağı öne sürülen Skoda’nın SUV’u, MQB B platformuna uygun altyapıyla oluşturulacak.

Bu özelliklere göre uzunluğu 4.6 metre olacak olan model standart olarak 5 koltukla kullanıcılarına sunulacak. Geniş bir aileye sahip kullacıları da düşünen Skoda, opsiyonel olarak 7 koltuklu versiyonu da sunacaklarını belirtirken, bu iki koltuğun muhtemelen sadece çocuklara uygun olabileceği düşünülüyor.

Standart olarak önden çekişli olarak sunulacak olan model, üst donanımlarda AWD(4 çeker) ve güçlendirilmiş bir motor kombinasyonuyla da satın alınabilecek. Tıpkı diğer Skoda modelleri gibi tam boy stepne ve yüksek yükleme kapasitesi sunacak olan model diğerlerinden farklı olarak ”yüksek off-road kabiliyeti” terimiyle kendinden söz ettirecek.

Daha şimdiden çok yüksek beklentiler oluşturan modelin, 2016 yılının Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Motor Show’ dan kısa bir süre sonra satışa sunulması bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu