Haberler

GT-86 makyajlanıyor




Avustralya medyasından edinilen bilgilere göre, GT-86 önümüzdeki sene bir makyaj operasyonu geçirecek ve 11 beygirlik bir güç artışıyla satışa sunulacak.

Mevcut 4 silindirli, 2.0 litre atmosferik boxer motor 200 beygir güç üretebiliyor. Makyajlı kasayla gelen motorun 211 beygir güç üretmesi bekleniyor. Güç artışının yanısıra, motorun daha verimli bir emme manifold tasarımına sahip olması ve bu yeni tasarımın yakıt verimliliğini %7 oranında arttırması beklenmekte.

Toyota’ya yakın kaynaklar, kasanın geniş çaplı bir makyaj operasyonu geçireceğini, yine de Subaru BRZ ile aynı montaj hattını taşıdığından, bu değişiklerin çok radikal olamayacağını belirtiyorlar. Subaru BRZ’nin de aynı makyaj operasyonundan nasibini alacağını da söylemeden geçmeyelim.

Makyajlı GT-86 ve BRZ 2016 Nisan’da satışta olacak ve 2020 sonuna kadar da satışta kalacak.

(Foto: GT-86 TRD)

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Turbo koyup hacmi küçültseler keşke 1.4 veya 1.6 motor turbo ile 200 hp değerleri yakalanabilir. Ülkemizde şu haliyle ulaşılabilirliği çok az…

    1. Aracın çıkma amacı saf spor otomobil hissini yaşatabilmek. Toyota nın ilk açıklamalarından birinde yanlış hatırlamıyorsam, zarar yapacaklarını bildiklerini fakat üretmeye devam edeceklerini söylemişlerdi. Ülkemizde ulaşılabilir olması adına hacim küçültme ve aşırı besleme beklemek yanlış olur kanımca. Yurt dışında zaten isteyen aşırı besleme sistemlerine rahat ulaşabildiği için aracı atmosferik olarak satmaları bence mantıklı bir hareket.

  2. Bu 2 araçta çok özel araçlar bence herkes sahip olmasın değerini bilecek olanlar kullansın yeter şahsi görüşüm. Tabi bi yandan insan keşke ucuz olsa da bizde sahip olsak diyor içten içe ama……

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu