Haberler

Türk enjektörü




Dünya’nın en büyük elektronik ve mühendislik şirketleri arasında yer alan BOSCH, yapacağı yatırımlarla Formula 1 yarış araçlarının yakıt enjektörlerini Bursa’daki fabrikasında üretmeye başlayacak.

Bosch’un değerlendirme toplantısında konuşan Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, daha önce bu enjektörlerin Almaya’da üretildiğini, ancak yapılan bu yıl yapılacak 200 milyon Euro’luk yatırımlarla beraber Bursa’da üretilmeye başlayacaklarını ifade etti. Young, “Bosch Grubu olarak Türkiye’ye olan güvenimiz tam. Bu ülkenin potansiyeline inanıyor ve burada büyümeye devam ediyoruz. 43 yılda 2 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yaptığımız Türkiye’de, geçen yıl 135 milyon Euro yatırım gerçekleştirdik.

Bu yatırımla beraber Formula 1 enjektörlerinin yanı sıra yüzde 30’a varan yakıt tasarrufu sağlayan benzinli sistemler enjektörlerinin geliştirilmesi ve üretilmesini de devreye alacağız. Ayrıca bu yeni yatırımla Bosch’un Bursa’daki fabrikası, Euro 7 normlarını yerine getiren enjektör üretmeye de başlayacak” dedi.

Young, geçtiğimiz yıl şirketin cirosunun 1.68 milyar Euro’ya yükseldiğini ve ihracat rakamı ise 1.2 milyar Euro’ya ulaştığını açıkladı. 2015 yılında da yüzde 10 civarında büyüme beklediklerini ifade eden Young’un paylaştığı bilgilere göre BSH Ev Aletleri şirketinin de yüzde 100 Bosch bünyesine katılmasıyla şirketin toplam istihdamı Türkiye’de yaklaşık 15 bin kişiye ulaşacak. 2014 yılında toplam 77 patent başvurusunda bulunan şirket şirket, bu yıl içinde Bursa’da iki yeni Ar-Ge Merkezi açılmasıyla beraber Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi sayısını 5’e çıkaracak. Bu da Ar-Ge bakımından Türkiye’nin Bosch’un bulunduğu ülkeler arasında ikinci sıraya yükselmesini sağlayacak.

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu