Testler

Tutankamon: Peugeot 508 1.6 THP Allure




  • Motor: 1598 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 165 hp @ 6000 d/d
  • Tork: 240 Nm @ 1400 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 8,9 sn
  • Son hız: 210 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 10 litre/100 km
  • Ağırlık: 1410 kg
  • Bagaj hacmi: 473 litre
  • Fiyat: 115.000 TL

Motor
Şanzıman
Arka yaşam alanı
Farlar

– Konfor
– İzolasyon
– Direksiyon
– Eşya gözleri

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

70 Yorum

  1. And abi bagaj kapağında düğme yok evet ama arkada farın altındaki 508 yazısındaki 0 ın içi bagajı açmak için bir düğme olarak kullanıyordu. Bu makyajsız versiyonunda mevcuttu bunda da değişeceğini sanmıyorum gözünüzden kaçtı sanırım. Elinize sağlık. Kolay gelsin

    1. evet benimde aklımdan o geçti o değil şimdi internet aleminde hoaaaaa bilmiyooooo oooo köylüüü cahil dicekler buna müdahele etsin and abi 508 in sıfıın içinde

  2. robot şanzıman denen o saçmalıktan vazgeçmişler anlaşılan. bir önceki 508 de robot şanzıman gerçekten sürüş zevkini çok baltalıyordu.

    1. Tam vazgeçmediler aslında. Hala düşük güçlü modellerde (örneğin 208’in otomatik versiyonlarında) kullanıyorlar. Genel bir bilgi olarak, PSA grubunda ETG diye yazan şanzımanlar robotizedir.

    2. aslında benzinli motorlarda hep bu şanzıman vardı. ,düşük hacimli dizllerde robotize kullanılıyor.

  3. Bagaj kapağı mevzusu: “Allaaaaaah, And’ın hatasını yakaladık, saldırın amk!”

  4. Kalite/işçilik konusunda And’ a katılıyorum ancak bizzat kullanmayıp sadece testlerinden edindiğim izlenimlere göre sessiz ve yumuşak bir araçtı aslında..

    1. Otopark.com dışındaki testleri izlediğinizde genel durum şudur:

      Çok kötü = “Başarılı.”
      Çok iyi = “Daha iyi olabilirdi.”

      1. 320i ed ve 316 i de kullanılan motorlar yazılım ve downpipe dışında birebir aynıdır. 520i de kullanılan motor farklıdır motor kodlarından bellidir bu zaten. Eğer 316 i de ki motor ise bu paraya 316i daha mantıklı ama donanım bu kadar olmaz.

  5. Aracın makyajsız versiyonunu onlarca defa kullandım, izolasyon çok üst seviyedeydi.Dokunmatik ekran yoktu onlarda ve ortada kontrol butonu vardı çok başarılıydı.Ancak en büyük eleştirim izolasyon, zira dediğim gibi aracın izolasyonu çok iyiydi.Ama bu testte sanki cam açık gibi bir ses var içeride.Bence test aracında bir sıkıntı var o konuda.Zira aracın izolasyonu çok üst seviyedeydi.Makyajla izolasyonu kötü hale getirmiş olabileceklerini düşünemiyorum çünkü.Ayrıca aracın konforu da kötü değildi.

    1. aynen bizde de 2011 ilk nesil 508 var konforu düşük sert amartisör var ama yalıtım bu derece kötü değildi. And beyin dedeiği gibi sürücü ve yolcu koltuğu bozuk yolda gidince ses yapıyor ve arka pandizottan da ses geliyor. maksajsız modelde de vardı bu sorunlar.Makyajda bunları düzeltmeleri bekliyordum. hatta ön dikiz aynansının altındaki sensörlerin gizlendiği plastik te bozuk yolda ses yapıyordu. yani kesinlikle pejo makyajda herhangi bir iyileştirme yapmamışlar. kesinlikle alınmaz bu araba bu fiyata.

    2. Bazen kıyasladığınız durumlar sizin alışkanlıklarınıza göre görecelileşebiliyor. Burda yanlış olan birşey yok. 160-170 ps arabaya gitmiyor diyenler var forumda 250-300 civarlara alışanlar. Ancak testlerde pek yorum katılmadan gerçek neyse öyle belirtiliyor. Objektif bir bakış açısından tüm eleştiriler.

  6. test her zamanki gibi çok güzel and abi ben bişey merak ettim otomobildeki şu a sütunun daki küçük çıkıntılar ney ufak kamera koymuşlar gibi anlayamadım onun dışında her şey güzel..

    1. mic olabilir telefon konusmaları için genellikte bir tane oluyo ama yolcu içinde var sağda. bildiğim için değil ama fikir yürüttüm.

  7. And hocam konfora verdiğiniz puan sadece süspansiyonlarla mı ilgili,yani o 1 yıldızı misâl araca iyi bir amortisör sistemi takılırsa 4 ya da 5 yıldız olarak vermeniz mümkün mü ? Teşekkürler..

    1. Konfora sessizlik de etki ediyor rijitlik de. Mesela bazı arabalar gergindir ama çukurlarda gövde bir bütün halinde hareket ettiği için rahatsız etmez. Ya da bazı arabalar yumuşaktır ama süspansyon çalışma sesi fazladır. Yani konfor kavramını amortisör ve yaylardan ibaret olarak düşünmüyoruz, genel bir intibadır.

      Bu araba çukurlardan geçerken sanki buz kesmiş gibiydi, sağı solu çatırdıyordu. Buna rağmen gövde burulması çok fazlaydı, örneğin çapraz kaldırıma çıkarken SUV’lardaki gibi esneme sesleri geliyordu. İzolasyon zayıftı. Amortisörlük değil yani işi sadece.

      1. “Aracı kullanmadan önce iç mekandaki yumuşak malzemelerin verdiği kalite hissi – genel intiba ile aracı kullandıktan sonraki intiba aynı değil” manasına gelen bir ifaden vardı, uzun zamandır forumlarda aktif olarak rol alan ben ve -benzer düşüncedeki- arkadaşların senin anlatım tarzını farklı ve çok iyi bulmamıza sebep olacak cümlelerinden biriydi. Velhasıl severek takip ediyoruz 🙂

  8. Aga bu araba 117 bin lira. Bir kaç yıl öncesinde bu paraya mercedes, bmw alınırdı.Testler çok güzel , almayacak olsam bile keyifle izliyorum ama şu fiyat kısmını görünce keyfim kaçıyor artık.

      1. 18-19 yaşlarında ölmüş firavunu biliyorum da bilmeme rağmen tam bir fikir oluşamadı bende 😀 Görüntüsü güzel kendisi kötü tarzında bir şey anlamında mı kullanılmış? Edit:Yorumlara göre öyle galiba 😀

  9. Çalan müziği merak ettim 🙂 Aradım ama farklı versiyonlarını buldum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

  10. eski bir 407 kullanıcısıyım yol tutuşu gayet iyiydi hele son kasadan önceki passatlara göre falan mükemmeldi. 508 içinde aynı şeyi düşünüyordum nitekim İsmail terzi de makyajsız kasa ile test sürüşü yaptığında baya methetmişti ha gayret mondeo diyordu ama And’ın söylediklerini duyunca şok oldum arabadan soğudum. acaba makyaj ile arabayı mundar mı ettiler 🙂

    1. 2011de yakın bi arkadaşım almıştı 407, şehirlerarası yolda asfaltın dalgalandığı bi yerde önü sürttü oha dedik nası araba bu 🙂

  11. Sonra da diyorlar ki vay efendim passat niye çok satılıyor niye bu kadar tutuluyor 🙂

  12. Başlığı görünce güldüm , introdan sonra deyince koptum 🙂 saol and , sen olmasan hep yüzeysel bakacaktık bu arabalara. herkes aldığı arabaya en iyisi bu diyecekti. insanların araba kültürünü arttırdın. daha bilinçli daha dikkatli ve detaylara önem verir olduk. kolay gelsin.

  13. 520i f10 sahibiyim. Neredeyse aynı motor var. Start/stop devreye giremedigi zaman aynı titreme oluyor arada sırada. Motorla alakalı bir durum

  14. Klasik Fransız ! Peugeot olsun Renault olsun arabayı dışardan süsleyip içi boş bir şekilde sunuyor. Bakınız bu araba ve renault clio, dışardan aaa ne güzel diyorsun içine binip 10 dk sür berbat. 115 değil 85 tl etmeyecek bir araba benim gözümde ama ne yazık ki ülkemizdeki kepaze vergiler yüzünden bu arabalara binmek zorunda kalıyor insanlarımız.

    1. Vergilere çok takılmaya gerek yok 115 bin lira dediğimiz 38 bin euro etmiyor. Avrupadan aldığımız otomobillerde buna da bir bakmak lazım sanki. Bu araç Fransa, Almanya gibi ülkelerde de bu fiyattan satılıyor, sorunu vergide aramaya bu sebeple gerek yok bence.

  15. ben genel olarak teşekkür etmek istedim. şimdiden türkiyenin topgear programı olduğunuz için..

  16. Bu fiyat ne böyle ya!Yuhh.Ucuz etin yahnisi kötü olur derler.Pahalı etin yahnisini de görmüş olduk. 🙂 Güzel test olmuş.Teşekkürler

  17. Dışarıdan aman aman dedirten bu arabayı az kalsın alacaktık. İçerisine oturduğun için teşekkür ediyoruz. Fiat linea 1.6 multijeti de test eder misin and abi?

    1. Şöyle bir alternatiflere bakalım hangisi daha ucuz onu bir değerlendirelim. Bu fiyatlar verilmez dersen sonuna kadar haklı olabilirsin buna diyeceğim birşey yok. Passat almak istersin 10-15 bin lira daha yüksek rakamlarla karşılaşırsın, Mondeo almak istesen fiyatlandırma çok farklı olmayacak. Tek ucuz alternatif var oda Avensis, diyelim ki onuda otomatik almak istedin istersen fiyatından ve vegisinden hiç bahsetmeyeyim ( 1.6 motora vs hiç değinmiyorum). Ucuz alternatif hangisi?

  18. Merhaba, bence çok iyi bir araç bende aldım 2 ay önce ama dizel değil ve otomatik değil. 1.6 THP Manuel var bende..TR de tek, özel sipariş. videodaki ses gerçekten normal değil. bir arkadaş aynısını yazmış, içeriye ses felan gelmiyor. Antalya ve yakınlarda olan herkes gelip aracımı kullanabilir.

  19. tam 4 yıl ve 100.000 km’yi aşkın bir süredir 508 kullanan bir kullanıcı olarak eşya gözü ve süspansiyon sertliği konusunda hak verdiğimi belirterek başlayayım.hatta aracı aldığım günden beri benim adıma sıkıntı olan en alçak konumda bile sürüş konumunun yüksekte kalması gibi bir ayrıntının farkedilmesini de takdir ettim. ayrıca fiyat meselesi de tam anlamıyla zırvalık zira benzinli bir 508 ne kadar dolu olursa olsun azami 95000 civarında olabilir diye düşünüyorum. 115 neymiş yaw.!!
    Ancak bence süspansiyon konusu biraz fazla abartmış gibi geliyor. Samimi söylüyorum benim arabamdan inip sıklıkla jetta ‘ya (şirket aracı) ve golf7’ye (kendi aracımız) biniyorum ve kesinlikle en az onlar kadar darbe emişi iyi ve hatta golften daha iyi golfte de 508de de 17 jant var. belki 18 lik jant ve 45 yanaklı lastik bu denli rahatsız edici seviylere neden oluyor olabilir.(bu arada bir ara almaya niyetlendiğim b8 kasa passatı test ettim trendline versiyonuydu ve 16 jant vardı ve o araca binince süspansiyonu çok vuruntulu buldum,ama rüzgar izolasyonu bir o kadar belirgin şekilde iyiydi)
    trim sesleri konusnda ise benim arabamda deri döşemeli ve ben baya bir bozuk yol kullanımı yapıyorum şu anda 107000 km de Allah rızası için bir yerinden ses gelsin ama yok. Ha hiç mi olmadı evet özellikle o koltuktan gelen ses benim arabamda da oldu ve bulmak için o garip hareketi bende çok yaptım.:) ve tabii ki buldum 3 yıl önce tek bir yerine wd40 sıktım ve hala en ufacık ses yok. peugeot türkiye ‘yi de ayrıca tebrik etmek lazım doğru dürüst kontrol bile etmeden test aracı verdikleri için.
    heleki direksiyon hassasiyeti konusunda ben tam tamına ters düşüncedeyim ve bazen sırf eğlence olsun diye virajlara hızlı girip ani hareketler yapıyorum ve çok çok nadiren esp müdahelesi oluyor. arabayla ilgili benim en sevdiğim özellik yüksek hız stabilitesi.
    Otopark ekibinden önce de gerek terli gerekse yabancı basında onlarca 508 testini bir kullanıcı olarak dikkatle takip ettim ve hepsi benzer şekilde aracın direksiyonunu öven,yol tutuş karakterinin genel olarak başarılı ancak gerçekten çok zorlandığında önden kayma eğilimi gösterdiğine dair yorumlar vardı ki bence de aynen durum bu. And’ın bu denli tepkisini çektiğine göre test aracında ya da lastiklerinde bir anormallik olması olasılığından başka mantıklı bir açıklama olmadığını düşünüyorum.
    Buna benzer bir durum Octavia testinde de olmuştu And ve Sinan Octavia içinde benzer ifadeler kullanıp aracın yol tutuşunu ve süspansiyonunu beğenmediklerini söylemişlerdi ama mesela o arabada da ekstradan büyük jantlar falan vardı. Hatta golf 7 testlerinde dizel aracın torsiyonlu tdi versiyonunun süspansiyonunu beğenip bağımsız arka akslı tsi act yi beğenmemişlerdi ki ben sırf meraktan kendim test ettim act ler belirgin bir şekilde daha rahat ve oturaklı yola gidiyor diye düşünüyorum. (her ne kadar kendim tdi almış olsamda)
    çok değişik segmentte markada araba alıp sattım çoğunlukla da vw markası geçti elimden (peşin peşin yazıyorum ki yorum yazma meraklısı,araba kullanmayı gazlamaktan ibaret,iyi arabayı da en hızlısı hangisiyse o sanan çoluk çocuk takımından olmadığım anlaşılsın)
    uzun süredir en çok memnun kaldığım en uzun kullandığım araç bu oldu ve o kadar memnunum ki uzunca bir süre satmak gibi bir niyetim yok.

    1. 86 bin km aracın sw versiyonunu kullanmamış olsam sanırım bu test bana çok farklı düşündürebilirdi, pek çok konuda size katılıyorum. Aracın yol tutuşu ile ilgili olarak sanırım araç içerisinde beklentiler çok daha fazla oluyor, yoksa kötü bir yol tutuşu olduğunu söylemek gerçekten haksızlık olmuş. Bence bu test aracı tam olarak yansıtamamış, aracı merak edenler mümkünde kullanıp karar versinler.

  20. and selam,
    508 logosunda ki 0 bagaj açma butonu,ancak birçok kişi tahmin edemiyor 407 ve 508 kullanıcısı olarak söyeleyeyim.
    test başarılı olmuş.
    pejo güzel araçlar yapıyor ben 2006 yılından beridir kullanıyorum ,birçok modelini.
    ancak sert amortisör yapısı ve hissiz direksiyon konusunda sana katılıyorum.
    svg,
    yavuz

  21. Bu arabayı bu kadar beğenmeyeceğin hiç aklımdan geçmezdi valla abi. Aracı sadece galeride inceledim. İşçiliği nispeten ucuz hissettiriyor, o konuda haklısın. Diğer kısımlarıda pek iyi değilmiş anlaşılan.

  22. 115 bin lira liste fiyatı koyup konfor sunamamak ? D sınıfı araç bir de. ne amaçla alacağız biz bu aracı? 2. el olarak almayı planladığım bir arabaydı. ucuz yırtmışım. teşekkürler test için. iyi ki varsınız.

  23. Şimdi hal böyle iken.. Ben verdiği performans ve yakıtı dolayısıyla Passat tercih ederdim. Sadece sözde. Realitede bu sınıf araç sevmem ve almam 🙂

    4K 1.5 EcoBoost 160PS A/T – 100.811 TL

    508 ALLURE 1.6 THP 165hp S&S EAT6 – 109.575 TL

    Passat 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Highline 117.300 TL

    1.6 170 HP Cosmo AT6 Cosmo 102.454 TL

    1. +1. Büyük konuşmayayım, çünkü hayatımda lafımı yemek zorunda kaldığım çok oldu, ama asla D sınıfı sedan bir araç almam gibi geliyor. Şu anda bekarım, tek başıma yaşıyorum, bu paralara B ya da C sınıfı yüksek performans aracı tercihim olur. Eğer evlenir çoluk çocuğa karışırsam da, D sınıfı sedan yerine C sınıfı MPV bana çok daha mantıklı geliyor. Hem daha fazla hacim sunması hem de daha ucuz olması bakımından.

  24. Her eleştirilen aracın ardından “bende bu araçtan var, hiç de öyle değil bi kereeee” yorumları okumak otopark için klasik oldu artık. Zaten her araç mükemmel, adamlar sırf cinslik olsun diye bazılarını överken bazılarını eleştiriyorlar. He canım he.

    1. Bende var ve yorum yazmaktansa yokken yorum yazmayı tercih edenlerdensin herhalde, bende de var diye yazdım bende mükemmel olduğu iddiamda yok. Sadece katılmadığım bir konuyu belirttim ki bu her dediğine katılmadığım anlamına gelmiyor. Şuanda kullandığım 3 aktif araç var biri golf 7, biri 508 sw, biride yeni 308. Golf 7’nin de sevmediğim yanları var 508’in de, ikisininde birbirinde göremediğim iyi tarafları var. Sınıf olarak karşılaştırmıyorum günlük kullanımda bana arattıklarından bahsediyorum. İçinden beni en etkileyeni de 308 oldu. Beklentilerden fazlasını verebilen bir araç. Var sen düşün gerisini daha fazlada araçla ilgili görüşümü paylaşmayı düşünmüyorum bırakalım kullanmayanlar yorumlasın.

    2. Boş konuşma arkadaşım. Kimse otopark ekibi özellikle yapıyor falan yazmadı.
      Ben jant büyüklüğü (235/40/18 ölçüsünde araba ne olursa olsun biraz sert olur) ve kışlık lastik çok sıkıntı çıkarmış olabilir diye düşünüyorum o kadar. Zaten süspansiyon konforu hariç pek kayda değer bir eleştiri de yok. Eşya gözü eleştirisine aynen katılıyorum

  25. 1 lira bagis yaptim.tesekkur etmenize gerek yok.rica ederim .ddd

  26. Abi bu ön sütunların ortasında iki tane sensör gibi bir şeyler var onlar ne çok merak ettim? 😀

  27. Uzun süredir bu testi bekliyordum ilerde bu aracı almayı düşündüğüm için fakat bu testten sonra ciddi soru işaretleri oluştu bende. Bu sitenin görüşleri çok önemli benim için objektifliğine inancımda tam.Ama bu araç ile ilgili bütün testlerde ve kullanıcı yorumlarında ortak görüş konfor ve izalosyon iken burda en çok onların eleştirilmesi beni şaşırttı.Sanırım bu aracı almaktan vazgeçeceğim.

  28. Ebedi Fransız otomobili düşmanı TopGear bile yol tutuş ve konfor için “kötü” dememişken, sizin bu kriterlerde araca 1 ve 2 yıldız vermiş olmanız biraz şaşırtıcı.

  29. İç kabin sesi kendi sınıfının en iyisidir. yol tutuş ve sert suspansiyon konusunda hemfikirim. yinede limitler o kadar kötü değildir. 19 30 – 21 30 dk arası sürüş bu aracı alan birisinin asla yapmayacağı bir şeydir.

  30. Vw 2.0 Passat highline testinizi izledikten sonra yok artık diyorum.508 de bahsettiğiniz izolasyon sorununun aynısı passatta da var ama onu – olarak görmemissiniz ve tersine savunmuş gibi ifadeler kullanmissiniz.ayrıca passatta olan aynı sorunu süspansiyonları yumuşak olması ve birden kapanması sorunu 508 de bu sorun yüzünden konfora 1 yıldız vermissiniz ama passatta da aynı olan soruna böyle bakmamissiniz.kısacası bana göre 508 in sürekli – yönleri i aramaya çalışmissiniz. 508 in sanzımanına + vermissiniz ama puanlamada 3.5 yıldız vermissiniz.Burdan bu aracı aracı almak isteyenlere söylüyorum bu aracı almak istiyorsanız lütfen başka test videolarını ieyin ve öyle karar verin.Ayrıca fiyatı ucuz diye peugeot aliyolar diyen arkadaş ne kadar saçma konusmussun!!! Ucuz diye sevmedigim bir 0 araba alacağıma gider iyisini 2.el alırım .hemde gelmiş dışardan hoş ama için boş diyorsun.2009 da aldigimiz partner tepee 1.6hdı .Aracı. Teyp ekranındaki ayarlara girince uyarı bölümlerinde neredeyse uçan sinekten haberiniz var desem yeridir.araçtaki far arızası ,anahtar kumandası arızası ,buzlanma riski var,vb birçok uyarıları veren bir ozelligi var ve daha saymadiklarimda .kısacası araç almadan önce tek bir yere bağlı kalmsyin arastirin .eskiye bakaraktan günümüzdeki peugeotlari çok küçümsüyorlar ama boş ben peugeodan gayet memnunum.508 e verfiginiz genel 2.7 puan hic yakismamis.Boş laflara kanmayın araştırın öyle karar verin.saygılar.
    Ayrica 2015 partner tepee makyajlı kasa test videonuzu bekliyorum .

  31. sanki 508 e bir gıcığın var da kasıtlı kötülüyorsun gibime geldi. bagaj kapağının nasıl açılacağını dahi bilemeden atıp tutuyorsun,
    güvenirliliğini kaybettin dostum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu