Haberler

Volkswagen işin suyunu çıkarttı




Volkswagen’in yeni twin-turbo 6 litrelik W12 TSI motorunun gün yüzüne çıkacağı haberinden sonra Viyana Motor Sempozyumu’nda yeni 1.0 litrelik TSI ünitenin de tanıtılacağı açıklandı.

Halihazırda Polo’nun avrupa versiyonunda bulunan 1 litrelik TSI motoru geliştiren mühendisler, bu motordan 272 beygir güç ve 270 Nm tork ürettiklerini belirttiler. ” Polo WRC’ nin genleri” sloganıyla geliştirilen motor tek salyangoz turbo ve bir adet e-booster sistemiyle bezenmiş.

Volkswagen Grubu Motor Geliştirme Departmanı en üst düzey sorumlusu ve Volkswagen markası yönetim kurulu üyesi Dr. Heinz-Jakob Neusser, ” Bu motor içten yanmalı motorların potansiyellerinin ne kadar yüksek olduğunun bir örneğidir.” diyerek motorun gelecek açısından olan önemini vurguladı.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Bu haberde bi yanlışlık yok demi. Çünkü 1.0 tsi motordan 272 beygir güç ve 270 Nm tork değeri üretildi demişsiniz. Aşırı turbo beslemeli bir motorda beygire göre tork değeri çok düşük geldi çünkü. 172 beygir olmasın o bi yanlış yazım hatası olabilirmi acaba. Yoksa gerçekten değerler bu şekildemi. 272 beygirde çok fazla bi değer o hacimdeki bir motor için. Rakip olarak ford bile 1.0 motordan en fazla 140 beygir üretmiş ve fiestada bu motoru görüyoruz. volkswagenin değeri bunun 2 katı nerdeyse bana pek inandırıcı gelmedi. Umarım doğrudur motor teknolojisinde çığır aşılmış olur.

    1. e-booster derken ben bunun bir hibrit olduğunu anlıyorum, yanlış mıyım? Eğer elektrik desteği varsa bu beygir değeri doğru olabilir.

      1. Dediğin gibi elektrik destekli bir motor olabilir fakat hala beygire göre tork değeri çok düşük. Heleki elektrik destekli hibrit motorların torklarının turbo beslemeli motorlara göre daha fazla olduğunu biliyoruz. Ben o tork değerine daha anlam verebilmiş değilim. Büyük ihtimal beygir değeri yazılırken bi hata oluştu.

        1. haber doğru fakat tork normal daha fazlasını zaten yere aktarması zor olurdu sadece motor olarak düşünmemek gerek

          1. http://blog.caranddriver.com/vw-announces-new-6-0l-w-12-tsi-bi-turbo-tdi-diesel-and-1-0l-three-cylinder-engines/ , aynı haber burada da yer alıyor , 272 beygir güç almışlar ve elektrikli supercharger kullanmışlar sanıyorum haberde geçen e-booster , elektrikli supercharger . Müthiş bir gelişme , aynı haberde 2.0 tdi motordan 300 beygir güç 600 nm civarı bir tork aldıkları da yazıyor . Tabi bir de şu var , motorda oluşan sürtünmeleri azaltmak üretilen gücü artırır , böylece ısı olarak kaybettiğiniz enerjiyi kullanma fırsatı elde edersiniz , benzer haberlerden birinde sürtünmeyi azaltan bir teknolojileri de geliştirdiklerini belirtiyorlar , kısacası hem turbo ve elektrikli supercharger hem de sürtünmesi minimuma indirilmiş bir motor ile bu değerleri elde etmek mümkün , esas soru bu motorun bu üretim teknikleriyle seri üretime geçip geçemeyeceği çünkü sürtünmeleri azaltmak üretimde maliyetleri artıracak bir etken .

            1. Çok büyük ihtimal bu motorları henüz yollarda göremeyeceğiz. Bunların daha güçsüz versiyonları çıkar önce piyasaya. Daha sonra adım adım ilerler. Şimdilik sadece bizde 1.0 litreden çok yüksek güçler elde edebiliyoruz demek için gövde gösterisi yapmışlar. En yakın rakibi ford 1.0 ecoboost 140 hp lik fiestaları yollarda. VW de dişlerini döstermiş oldu bu hacimdeki rakiplerine. Bakalım rakiplerden ne tür adımlar gelecek.

          2. Doğru olabilir fakat ben yinede tork değerini düşük buldum. Bu tork değerleri çok yüksek değerler değil ki neden yere aktarmada zorluk çeksin araçlar. O zaman bütün dizel araçlar kontrolsüz bir yol aracına dönerdi. Sürekli patinaja kalırlardı. Mesela polo gti 1.4 tsi motordan 180 hp 250 nm tork elde ediyor. Arada 92 beygir fark olmasına rağmen sadece 20 nm tork farkı var. Tork beygir oranı neredeyse 1 e 1 oranında. Atmosferik benzinli ünitelerde bile tork değeri 1 e 1 oranından fazla. Bu motor düşük hacimli turbo beslemeli ve elektronik supercharger a sahip yeni bir teknoloji. Ama eğer gerçekten 1.0 motordan bu beygir gücünü elde etmeyi başarmışlarsa motor teknolojisinde çok büyük adım atmış olurlar.

  2. Biri dur desin şunlara. Bu nedir ya resmen yemi bir çağa adım atmışlar.. Yollara çıksada görsek

  3. Fiat 1.4itre 331hp lik 500ü tanitti ve bu sitede haberi paylaşıldı kimse ilgilenmedi gereksiz diyenler oldu çünkü o bir vosvos değil.

  4. Şaşırmayın 1.2 tsi dan ecu fast la turbo basıncı arttırmak suretiyle 230 tork 140 beygir yapılabiliyor daha da fazlası yapıla da bilir olay turbo da turbo daki gelişmeler bunu başarıyor.

  5. Yeni Seat IbIza’da 1.0 litrelik TSI motor kullanılacak diye biliyorum. Bu sonbaharda…

  6. Yakıt tüketimi 1.4 TSI larda olduğu gibi 2.0 litre motorlar düzeyinde ise bu kadar beygirin ülkemiz için bir anlamı yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu