Haberler

Sırada Volvo var




İki yıl önce tanıtılan Volvo Drive-E motor ailesine yeni üyeler daha ekleniyor. Yeni motorlar, V40, S60, V60, XC60, V70 ve XC70 modellerinde görev alacak.

İsveçli üretici, ürün gamındaki birçok modelin motorlarını önemli bir operasyona tabii tutarak değiştiriyor. Önden çekişli aktarmaya sahip, dört silindirli motorlar, yerini tamamen yenisine bırakacak. Yeni nesil 3 silindirli, turbo beslemeli benzinli motorlar, 1,5 litre hacminde ve 122 HP ile 152 HP’lik iki farklı versiyonu bulunacak. V40 ve S60’da görev alacak motorlar, 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla işbirliği yapacak.
2,0 litrelik D4 motor seçeneğiyse artık 181 HP yerine 190 HP güç üretecek. V40’ta görev yapan 1,6 litrelik turbo beslemeli dizel motorun da gücü 5 HP yükseltilerek 120 HP’ye ulaşmış. Fakat, S60’da 1,6 litrelik dizel motor, maalesef yerini 2,0 litrelik yeni Drive-E motora bırakacak ki bu ülkemizin vergilendirme sistemi açısından bakıldığında kötü bir haber.

Kaynak: arabam.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

6 Yorum

    1. Alınan kaynakta belirtilen rakamlar bunlar, kaynakların güvenirliği teminat altında ama sizin linkinizde böyle bir şey söz konusu mu bilmiyorum.

      1. Grup volvo ankarada ki butun satis yetkilileri benim kaynagim ve 1.6 dizel psa ile anlasma bitip yenilenmeyecegi icin kalkiyor. Kesin bilgi sayilir herhalde?

  1. Dizeller 2 litreden başlayacak yani. Benzinliler de 1.5 litre 3 silindir olacak ee bir üstüne çıkmak istersek yine 2 litreyle mi karşılaşacağız yoksa benzinlide 1.6 olacak mı? Volvo Car Türkiye bu şekilde araçları Türkiye pazarına hiç sokmamalı bence. Globalde 1.6 dizel üretilmeyeceğine göre eski gürültülü 1.6 dizeli revize etmeden Türkiyeye kakalamaları söz konusu olur mu acaba?

  2. 1.6 Dizel otomatik s60 gelmesin , hayatta satmaz…
    2 motorların vergisine bu ülkede dayanılacak gibi değil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu