Haberler

Yavru M4 Ring’de




Nürburgring’deki casus fotoğrafçılar, bir BMW M2 prototipini görüntülemeyi başardı. Bu yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenen M2, her anlamda M235i’den üstün olarak son yılların en çok arzulanan BMW modellerinden biri olacak gibi gözüküyor. Son duyumlar arasında otomobilin 370 HP güç ve 465 Nm tork üreten 3 litre 6 silindirli turboşarjlı bir üniteyle satışa sunulacağı yönünde. Bu motor aynı zamanda overboost özelliğiyle belli bir süreliğine torkunu 500 Nm seviyesine kadar çıkarabilecek.

Güçlü kalbini aynı oranda agresif bir gövdeyle ve M3’ten alınan frenlerle tamamlayan M2, bunların üstüne bir de dört çıkışlı eksozuyla tam bir M otomobili olmuş. Bazı kaynakların belirttiğine göre BMW, M2’yi yalnızca 6 ileri manuel şanzımanla piyasaya sunacak ve otomobil yaklaşık 1400 kg ağırlığa sahip olacak.

Performans anlamında ise otomobilin 0-100 km/sa hızlanmasını yaklaşık 4.4 saniyede tamamlaması ve 250 km/sa son hıza ulaşması muhtemel. Bu son hız değeri, opsiyonel olarak sunulacak M Driver’s Package ile 274 km/sa’e kadar yükseltilebilecek.

BMW, otomobilin lansmanını Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapmayı, satışlarına ise 2015 sonunda başlamayı planlıyor. Otomobilin fiyatı ile ilgili bir bilgi olmasa da Almanya’da 44.750 Euro’dan başlayan M235i’ye göre bir hayli pahalı olacağından Almanya fiyatının 50.000 Euro’nun üzerinde olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu