Haberler

Yerli otomobil geliyor!




Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobille ilgili olarak çok hayırlı bir imza attıklarını, yerli otomobilin üretimi konusunda basına daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın (YTSO) Altınova ilçesindeki otelde düzenlediği yemeğe katılan Işık, Türkiye’nin kendi otomobilini üreteceğine dikkati çekti ve  2020’den önce yerli otomobil markasının yollarda olacağını anlattı.

Yerli otomobille ilgili dün çok hayırlı bir imza attıklarını aktaran Işık, nasıl yapılacağı konusunu basınla paylaşacakları bilgisini verdi.

 

Kaynak: Hürriyet

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

9 Yorum

    1. katılıyorum, her seçim öncesi kömür rezervi bulduk şu kadar milyar dolar, petrol bulduk bu kadar, uçak yapacaz falan hep yalan.

      1. Yerli uçak da , yerli araba da bu ülkede üretildi , sonra ne oldu ? Birer birer fabrikaları kapandı , projeler iptal edildi vs. Hiç bir teknik veri yok , hatta bakan bile farkında değil hem suv diyor hem jip diyor , jip diye bir otomobil kategorisi yok zaten . Önceki bir haberde de mayısta açıklanacaktı , ne oldu ? Hiç . Fırtına Obüs’ü Dünya’da en iyilerden biri , yerli diye iddia ediliyor , motoru Mercedes aktarma organları Amerika üretimi . Sattırıyorlar mı dışarıya ? Önce kendi motorunuzu üretin , başkalarından motor aldığınız sürece onlara bağımlısınız . Yerli uçak ? Montaj hattını getirin yabancı bir firmadan , Türkiye’de birleştirin yerli diye piyasaya sürün … Yok arkadaş , her bir parçası Türkiye’de üretilmemiş hiç bir şeye yerli demem . Sıkıyorsa öyle bir yerli yapın da görelim ….

        1. Geçen günlerde sitede haberi çıkan İstanbul Üniversitesi elektrikli aracı %100 yerli denildi. Sonra proje ekibindeki bir arkadaşa sohbetten “bu aracın batarya ve motorları da Türk üretimi mi” diye sorunca, hayır Türkiye’de üretilmiyor onlar dedi. Peki nasıl %100 yerli oluyor bu araçlar. Aynı kafa yerli diye tanıttıkları tank, uçak ve helikopterde de var. Yahu motoru yapamıyorsan nasıl %100 yerli oluyor bu araçlar.

  1. Bakanımız yine ser verip sır vermemiş ahahha. İnsan merak ediyor. Menzili yüksek olacak mı? Farklı yakıt türleri olacak mı? Elektronik yoğunlu mu? Sürpiz bir araç mı? Bakanımız hiçbirini açıklamayarak yine müthiş bir röportaj yapmış.

  2. Araba işini de hallettik mi o zaman Türkiye büyük bir ülke olur fikrimce ve yapacaklarına inanıyorum. Bazı insanları anlamıyorum ya ülkede iki taş üst üste koyanlara her tülü eleştiri var AB ekonomisindeki pastadan pay vermemekte direnen ve 3.dünya ülkesi olmamız için çabalayan Almanya’nın BMW sine Mercedes ine hayranlık duyuyor tüm i..neliklerine rağmen kılımızı kıpırdatmıyoruz. Biraz milli olmak lazım bence. Bizim millet parayı buldu mu hurra Alman arabası. Allah akıl fikir versin.Yerli araba gelene kadar en azından gider Japon Kore araçlarına binerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu