Haberler

Gürcistan ithalatçılarına şok!




Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği genel sekreteri İdris Çevik, Gürcistan’dan vekalet yoluyla getirilen araçlarla ilgili olarak üzücü bir haber verdi. İdris Çevik açıklamasını şöyle yaptı;

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca yapılan düzenleme ile; Gürcistan’dan vekalet yoluyla getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarına ilişkin Bakanlık Makamı’ndan alınan 12.06.2015 tarihli, 8558668 sayılı onay ile geçici ithalat rejiminde tam muafiyet kapsamında Gürcistan’dan vekalet yoluyla lüks taşıt getirilmesi durumunda gümrük idarelerince söz konusu araçların geçici ithaline izin verilmeyecektir.
Bilgilerinize sunulur.
İdris ÇEVİK
Genel Sekreter
Resmi belgeye bu adresten ulaşabilirsiniz.
Kaynak: Ardeşen Haber

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. olması gereken buydu 60 bine polo alan enayi mi ? evet enayi adam akıllı vergi düzenlemesi şart

  2. Bu yollara başvuranları suçlayamıyorum. Asıl suç, akıl almaz vergiler alan ülke yönetimimizde.

  3. ötv alıyosun kdv alıyosun 6 ayda bi vergi veriyosun sonra gürcistandan niye araba getiriyosun yapan iyi yaptı sen bir araba alırken 2 araba parası veriyosun zoruna gitmiyo adam gürcitandan getirincemi zoruna gidiyo

  4. o zaman adam akıllı vergi sistemi koyacaklar insanlarda ordan burdan nasıl araba getirtirim derdine düşmez

  5. Ortada yanlış okuyup yanlış anlaşılan bir durum mu var bana mı öyle geliyor?

    Kanun düzenlemesi diyor ki; “Gürcistan’dan vekalet yoluyla getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarına ilişkin Bakanlık Makamından alınan 12.06.2015 tarihli, 8558668 sayılı Onay ile geçici ithalat rejiminde tam muafiyet kapsamında Gürcistan’dan vekalet yoluyla lüks taşıt getirilmesi durumunda gümrük idarelerince söz konusu araçların geçici ithaline izin verilmemesi uygun bulunmuştur.”

    dikkatinizi çekiyorum : “vekalet yoluyla lüks taşıt getirilmesine izin verilmeyecektir” diyor. zaten bu izin yoktu ki? yani herhangi bir türk vatandaşı, gidip gürcistan’dan başkasının üzerine aldığı arabayı kendine çıkarttırdığı vekalet ile getiremiyordu. bunu kapıda uyarı şeklinde söylüyorlardı, artık yazıya dökmüş oldular.

    bu yolla araç alan kişiler aracı komisyoncuları kullanıp, arabayı o kişinin üzerine alıp, ve bizzat ona geçirttirmiyorlar mı ? o zaman nasıl engellenmiş oluyor? anlamadım.

    biraz asparagas haber şişirmesi gibi geldi, ucuza lüks araba devri bitti denemez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu