Haberler

320.000 km yol yapan otomobiller




Amerikan halkı; arabaların, yakıtın ucuzluğundan ve ülkenin geniş coğrafi alanından dolayı özel otomobillerinin üzerinde yol yapmaktan hiç çekinmiyor. Ulaşım bakanlığına göre her bir Amerikan vatandaşı bir yılda ortalama 22 bin kilometre yol yapıyor. Hal böyle olunca doğal olarak dayanıklı otomobiller potansiyel müşteri kitlesi için daha ön planda oluyor.

iSeeCars adlı bir internet sitesi ülkedeki model yılı 1981 ile 2010 arasındaki 30 milyon otomobili inceleyen bir veritabanı kurdu. Bu araştırmanın amacı hangi otomobillerin 200.000 mili(320.000 km) geçtiğini öğrenmek. Listeye 12 tane araç adını yazdırabilmiş ancak çok ilginç bir şekilde bunlardan sadece bir tanesi otomobil. Geriye kalanların hepsi ya ticari pick-up’lar ya da SUV’ler. Listeye adını yazdıran bu otomobilin ismi Honda Accord!

Bazı Honda düşmanları için bu arabalar tork eksikliğinden dolayı çim biçme makinasına benzetilse de işte bu sonuç gerçekten herkese şapka çıkarttıracak cinsten. Dolayısıyla Hondaları eleştiren kişilere en iyi cevabı; dayanıklılığını göstererek yine Honda, sağlam mühendisliğiyle vermiş oldu.

 

 

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Bunu buraya yazan adamın kafasını yaşamak istiyorum ya Honda sağlamlığıymış ulan 320.000 kilometreyi Türkiye gibi boktan yolları olan bir ülkeden 1.3 Multijet motorlu arabalar bile deviriyor amerıkada 320.000 yapmış bu mu başarı bu mu üstün japon mühendisliği ?

    1. Amerika piyasasını ne kadar biliyorsunuz? Belki orda yeni araç çok cazip olduğundan kimse o kadar km yaptıktan sorun çıkarmaya başladıktan sonra eski arabaya binmeyip yenisini alıyor olabilir. Her ülke Türkiye değil ev parasıyla araba alınsın. Bunu buraya yazanın değil o sitenin kriterlerini yazanın kafası güzel

    2. ABD’nin TR’den farklılığı, oradaki kullanıcı kitlesinin arabalarına bizim kadar bakmıyor olması. Bakımları eksik edildiği halde bu km’ye ulaşan araçlar bunlar.

    3. katılıyorum sana hangi Albea’ya binsem 400.000 500.000 gidiyor hatta taksiciyle konuştum 1.4 Albea’sıyla 1.000.000 üstünde yapmıştı 320.000 km’yi kasa dayanırsa Doblo ve Linea’lar Transporter’lar Golf’ler çok rahat yapar ve yapıyorda Golf diyince saldırmayın motordan söz ediyorum ve TDI motoru taş gibi motordur

  2. 320.000 km yüksek bir rakam değil 2000 model opel vectram var 280.000 km de arabada tık ses yok ve motor hala canavar gibi bi 280bin daha kaza bela olmazsa her türlü gider.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu