Köşe Yazıları

Alfa Romeo Sahibi Olmak




Alfa Romeo, (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (ALFA) ) . 1910 yılında İtalya‘nın Milano şehrinde, Milano‘lu aristokrat bir aile tarafından kurulmuş olan bir otomobil üreticisidir. Özellikle 1960’lı yıllarda Avrupa’da popüler bir marka haline gelen Alfa Romeo, 1986 yılında Fiat‘a katılmıştır. İlk zamanlar kamyon, minibüs ve troleybüs gibi çeşitli vasıtaları da üretse de daha sonra sadece binek otomobil üretmeye karar vermiştir.

Savaş ile birlikte yaşananan maddi sıkıntılar sebebiyle A.L.F.A’ nın yönetimi Nicola Romeo adında bir sanayiciye devredilir, böylelikle A.L.F.A ,  Alfa Romeo olmuştur.

Çoğu kişinin merak ettiği bir konu ise Alfa Romeo ambleminin anlamı?

İlk logo Milano kentinin simgeleri haline gelmiş ailelere ithafen tasarlanmıştır. Soldaki haç simgesi savaşçı Giovanni Da Rho’nun, sağdaki yılan ise Ottone Visconti’nin aile sembolleridir.

Benim Alfa Romeo ile tanışmam 33 modeli ile oldu ve orada virüsü kaptım diyebilirim. 33 1.7 16V modeliydi, boxer’ın sesi , aracın hafifliği ve çevikliği beni hayran bırakmıştı. 137 beygirin her beygiri iş yapıyordu. 2007’den beri 2004 model 156 kullanıyoruz, 1.5 sene GT kullandık ve ailece Alfa hayranıyız. Alfa kullanırken kendinizi gerçekten farklı hissediyorsunuz , tamam en kalitelisi değil , en hızlısı değil ama en özel hissettirenlerden biri. 7 senedir 156 kullanmama rağmen hala park ettikten sonra “ne güzel araba be” derim. Özgün tasarımlı bir otomobil ve başka araçlara benzemiyor. Eski Alfalarda bu özgünlüğün üzerine bir de sürüş keyfi ekleniyordu ki işte onlar gerçek Alfa Romeo ‘ du.

Üniversite yıllarımda baştan sona 1975 2000 GT Veloce toplanmasına eşlik ettim ve neden bu kadar efsane bir otomobil markası olduğunu çok daha iyi anladım. Veloce’den sonra 1970 Giulia ti kullanma fırsatım oldu, o yıllarda arka disk fren ve lsd sunan nadir sedan otomobillerdendir. Bunun gibi söz edecek efsane çok Alfa Romeo modeli var aslında.

Temsili resim. 2000 GT Veloce
Temsili resim. 2000 GT Veloce
Giulia Ti
Giulia Ti

Eleştiriye çok maruz kalan Giulietta testimizde keza bahsettiğim buydu , yeni modeller sürüş keyfi olarak değerlendirirsek eskileri aratıyor, hissiz bir direksiyon , sürücüyle iletişimi fazla olmayan bir şase ama çok güzel bir otomobil. Alır mıyım ? Evet alırım, ama 156 alacağım keyfi alamayacağımı bilerek alırım. Zaten bir kere virüsü aldıysanız aracınızı yenileyeceğiniz zaman ilk yaptığınız hangi Alfayı alabilirim oluyor.

Bana Autoshow’da hangi araç favorin diye sorduklarında , cevabım hep 4C ve Lexus LFA oluyor. 4C içine girdiğinizde kendinizi gerçek sporcu ruhlu bir Alfa Romeo’da hissediyorsunuz. İçerideki plastiklerin basitliği başta hayal kırıklığı yaratsa da aldırmıyorsunuz çünkü o sırada karbon şasesinin içinde oturduğunuzu ve arkanızdaki motoru hatırlıyor ve gülümsüyorsunuz. Alfalar kullanıcısı her zaman mutlu ediyor. 4C aracınız var ise ve iyi bakıyorsanız sürekli değer kazanacak bir sanat eseridir.

Lexus LFA ise aynı 4C gibi bir başyapıt.  4.8 litre atmosferik beslemeli ,9000 devir çeviren , 12.0 sıkıştırma oranlı bir samuray.

Alfa Romeo markasına yabancı olanların ve geçmişte yaşananları kulaktan dolma duyanların ilk söylediği sanayiden çıkamazsın, çok arıza yapar , parçası yok gibi hurafelere inanmayın. En azından yeni nesilleri için bunu söyleyebilirim. Evet 33,75,Sprint zamanları parça sıkıntısı, elektrik, kaporta problemleri var oldu fakat yeni nesiller onlara kıyasla çok daha sorunsuz araçlar, özellikle 2000 senesi sonrası modeller.

156’nın belli başlı hassas olduğu noktalar var tabi ki, öncelikle ön takımı. Bozuk yollarda üst, alt salıncaklardan ses yapması muhtemel. Değişimi pahalı değil.

Varyatör belli bir süre sonra ses yapar, dizel gibi ses çıkarır ama bunun performansa olumsuz bir etkisi yoktur. İlk başlarda 40-50 tl’ lik varyatör tamir takımı ile sesi giderebilirsiniz. 2-3 seferden sonra varyatör değişimi gerekir. Yeni tip varyatörler biraz pahalı, ama yeni tiplerde ses problemi olmadığını söylüyorlar ki sanırım doğru çünkü ben değiştireli 2 sene kadar oldu ve bir sorun yok.

Buji değişimi, 8 buji olduğu için pahalı fakat değişim periyodu uzun. (120K)

Bakımları ve parçalarının korkulacak bir tarafı yok, parçaları kolaylıkla bulabiliyorsunuz ve İstanbul’da işini iyi yapan, Alfa Romeo tutkusuyla çalışan garajlar var.

Bence ikinci elde 25-30K bandından alınabilecek en keyifli, alt yapısı gerçek bir otomobil olan en güzel araç 156’dır. Ortalama, şehiriçi 9.5-10 , şehir dışı 6-6.5 yakar. 1265kg’lık 1.6 120hp bir aile sedanı için bence makul değerler. Performans olarak alt devirler ölüdür ,üst devirlere çıktıkça motor sesi keyiflidir ve tatmin eder, ama 156’nın en keyifli yanı yol tutuşudur. Çok rigid bir şasesi olmamasına rağmen nasıl bu kadar keyifli ve iyi yol tutuyor ben de  bilmiyorum :)) Şaka bir yana aracı lifte kaldırdığınızda, otomobilin alt yapısına ne kadar uğraşılmış olduğunu anlıyorsunuz. Direksiyonun ağırlığı, sürücü ile iletişimi gerçekten çok keyiflidir.

156restyling_405
Birçok arabayı test ettiğimiz için araçlar arasındaki kıyaslamaları iyi yapabiliyoruz ve bunun için 156’nın iç mekanın baya dar olduğunuz söyleyebilirim, arka diz mesafesi kötü, bagajı ehh. D segmenti sedan değil de sanki C sedan gibi diyebiliriz, ama o bunca yıldır kullanıyoruz, rahatsız ettiğini söyleyemem.

Alfa Romeo GT ve 156 şaseleri aynıdır. GT çok keyif aldığım bir otomobildi. Özellikle koltuklarını çok severdim, tam bir cruiser. 165hp 2.0 litre motoru hevesli bir motor. Artık yeni nesil Scirocco’lara  yenik düşse de kendini ezdirmez 😉 ayrıca tabi ki çok güzel bir otomobil. Geçen hafta İstanbul park’ta 3.2 Arese V6 GT’yi görmek çok güzeldi. Ağır bir burnu olmasına rağmen takılabilecek bir mekanik kilit ile tam bir sürücü otomobili olacaktır.

GT’de alınabilecek en mantıklı seçenek Q2 olan dizel versiyondur. 1.9 dizel motor hem sağlamdır hem de potansiyeli vardır. Ayrıca motordan ziyade en önemli etken GT Q2’lerin mekanik torsen kilitli diferansiyel ile gelmesidir. 2.elde çok almak istediğim bir otomobil 🙂 Yakıt ekonomisi de cabası, her eve lazım 🙂

Herkesin hayran olduğu 159’dan bahsetmemek olmaz tabi ki. 159 bence erken üretimden kalktı, keşke yeni model çıkana kadar devam edilseydi. Yeni çıkacak Guila’yı merakla bekliyoruz. 159 maalesef ağır bir otomobil, sürüş dinamikleri bu ağırlığına rağmen çok başarılı. Frenleri kuvvetli. Benzinli versiyonu yerine ülkemizde dizeli çok tercih edildi. Benzinli şehir içi 11.5-12 yakar, şehir dışı 7-8 lt.  Dizelide aşırı ekonomik diyemeyiz aslında şehiriçi 8-10 lt arası değişir şehir dışı 6-7lt. Ama Alfa kullanıyorsunuz boşverin şimdi yakıtı. 2.elde alınabilecek en iyi dizel otomatik seçeneklerden biri ama düşük kilometrelisini bulmak çok zor. Alfa alacaksanız mümkün olduğunca ellenmemiş, lpg takılmamış , orası burası kurcalanmamış  bakın. Twinspark motorlar lpg için bence çok uyumlu değiller. Zaten standart 7000rpm çevirebilen bir motor, lpg ile birlikte ısılar daha çok yükselecek ve yıpranma artacaktır. Lpg’yi hep sigara içmeye benzetirim, sağlığa zararlı :))

Uzun lafın kısası Alfa Romeo, sahipleri için çok özel otomobillerdir ve markanın daha çok model çıkarıp hayatta kalmasını herkesten çok  biz alfistiler istemektedir.

Herkese keyifli sürüşler…

 

Otopark

 

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

28 Yorum

  1. Sizlerin tabiri ile ‘Hisli’ bir yazi olmus. Bu tarz yazili anlatimi her zaman roman okumaya benzetiririm. Okudukca hayal eder, mutlu olursunuz ki bu yazida onlardan biri olmus. Eline, gonlune, fikrinize saglik ustad. Gonulden tesekkur ederim.

  2. Alfa topluluğuna katılalı henüz 8 ay oldu ama gerek öve öve bitirilemeyen sürüş keyfi gerek insanların trafikteki stok 156’ya bile dönüp dönüp tekrar bakması sayesinde virüs içime çok hızlı işledi 😀 Keşke halkımızın ön yargısı biraz olsun azalsa da ikinci el pazarında yüzümüz gülse.
    Yazı harika olmuş 🙂

  3. Alfanın yeni modellerinde ki hissizlikten bahsedilmiş fakat bu durum sadece alfa ile alakalı değil ki tüm markalarda bu durum söz konusu vw beetle ile new beetle nin keyfi bir olur mu ya da mk1 golf gti ile son kasa gti ? Eskiden 2000 model H100 üm vardı onu kullanmaktan aldığım keyfi ne passat ne jetta hiç birinden alamıyordum bence eski arabaların o doğal tepkileri gaz teli olması direksiyonlarının doğallıkları çok çok ayrıydı şuanda 1.2 twingom var ve gerçekten kullanması aşırı zevkli bir araç ne varsa eskide var

  4. inanılmaz işçilik hataları ile dolu alfaların bence övülecek hiçbir tarafı yok. yol tutuş dersen mazda ve ford… şanzuman dersen wv… motor dersen diğer tüm markalar… yakıt tüketim dersen diğer tüm markalar… fiyat/fayda dersen kia hyundai… alırken pahalı satarken yerlerde… ne yazık ki alfa, en kötü otomobil markalarından biridir. ( muhtemelen, çok özel araçlar hariç, dünyada en az satan markadır.) 2007 yılında özel donanım için italyadan siparişle gelen aracın gösterge panelinin içi lekeliydi, daşbordun sağ kenarında kalın bir kablo sıkışmış, herifler ciddiye bile almamış öylece göndermişlerdi. bunlar sıfır araçta gördüklerim. açılan dikişlerden trim seslerinden, dökülen kaplamalarından bahsetmiyorum bile…

    1. Bok atın,herşeye bok atın.İyi olan herşeyi bilgisizce eleştirip yerden yere vurun.Kullandığınız 1.5 dci leri yere göğe sığdıramayın ama.Sen hiç bir 156 ile diğer arabaların 60 ile girdiği viraja 80 ile girip aynana bakıp sırıttın mı? Hiç Arese V6 denilen efsane motoru kullandın mı? Ona bile gerek yok 2.0 Ts bir Alfaya binip bir kere gaz verdin mi? Aslında sizleri seviyorum.Bizim ülkemizin insanlarının çoğu arabadan histen şevkten anlamıyor.Bu yüzdende hiç biriniz gidip bir Alfa kullanmıyorsunuz ki Alfayı tek tük görüyoruz daha özel hissediyoruz.

      1. bilgisiz olduğumu, alfa kullanmadığımı, arabadan, histen şevkten anlamadığımı nereden biliyorsun? viraja 60’la değilde 80’le girince araç mükemmel mi oluyor? kriter bu mu? alfadaki motor da diğerleri patlıcan mı? zaten ülkemiz insanına da insan bile deyemeyiz sığır gibi bişey…

        1. “yol tutuş dersen mazda ve ford… şanzuman dersen wv… motor dersen diğer tüm markalar…” Şu 3 cümleden sonra kusura bakma ama kurtaramazsın yani.

          1. kargaya yavrusu şahin görünürmüş. sen aşık olmuşsun kafa gitmiş yani. sana alfanla mutluluklar dilerim ne deyim… otoparkçılar daha eksilemeyin la yeter.

      2. Bazı şeyleri bazı insanlara anlatamazsınız. Bu tarz insanlara karşı sevginizi sürdürün. Sayelerinde güzel arabaları ucuza alıyoruz piyasası olmayınca.

  5. Muhtesem yazi sinan abi eline sağlik, senin 156 yı güncel haliyle bi test etseniz çok iyi olur çunku onceki test eski ve sen yoksun 🙂

  6. Arabaların sadece araç olarak kullanılmadığını hatırlatan güzel bir yazı olmuş. 🙂

  7. Yazıyı baştan sona okudum ve ciddi manada 159 hayranıyım bi alfist asla değilim ama anlamadığım konu şu bi önden çekişli araba nasıl bukadar abartılı hisli olabilir iyi viraj dönebilir? yani önden çekişlinin en iyisi olan megane rs bile sadece önden çekiş klasmanında yarışabilirken alfa önden çekişiyle nasıl böyle olabilir? gerçekten anlamadığım için soruyorum eleştiri olarak anlamasın kimse alfistler bu konuyu ceteris paribus lamı çözüyor.(diğer şartlar veri iken).. 🙂

  8. Zamanında 0km 156 ımız vardı 2.0selespeede46 ların canını alırdı yolda.Alfa lar sürücüleriyle göbek bağından bağlı araclar..

  9. Alfa Romeo yu bilende bilmeyende bir şeyler yazmış. Ben 5 yıldır Alfa Romeo ile ilgileniyorum. Daha küçük bir çocukken 13 yaşımda bulaştı bana bu sevda şu an çokta büyük değilim 18 yaşımdayım ve ehliyetimi yeni aldım. Arabalara çok meraklıyımdır özellikle Alfa Romeo ya ama gizlide bir volvo ve bmw sevdamda vardır ama kesinlikle alfanın önüne geçemez. İnternette çok zaman geçirdim Alfa Romeo yu kullanan kişilerden dinledim ve okudum. Bilmeyip boş yere sallayan insanlardan dinlemedim hiç bir zaman. Yazıda yazan ne varsa hepsine harfi harfine katılıyorum. Şu an Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenciyim inşallah seneye 145 im olacak ve alfisti ailesine tam anlamıyla katılacağım.

  10. merhaba,
    2002 yada 2003 benzinli alfa 156 düşünüyorum fakat biraz araştırma yapınca çokta olumlu olmayan yorumlara rastladım özellkle dikkatimi çeken euro n cap dan almış olduğu 2 yıldızdır araç güvenlik açısından bu kadar kötü olablir mi saygılar

  11. Sinan bey merhaba gt 2.0 jts almayı düşünüyorum motor olarak sorunlumudur?100.000 km altı bulamıyorum aracı gazlama aracı olarak almıyorum tam bir cruiser olarak kullanıcağım aldığıma pişman edermi sorunlu araçlarmı?

  12. sinan bey merhaba,
    156 2.0 otomatik modeli için de görüşlerinizi alabilir miyiz? kağıt üstü verileri çok iyi ama bir de sizden duymak isteriz.

  13. Arkadaslar 147 almak uzereyim ama hala kafam karisik cok rica ediyorum elinde olan var ise 15 20 dk arasi detayli bir inceleme videosu cekin lutfen tum turkiye de bu araci inceleyen bir kisi bile olmamis cok rica ediyorum simdiden tesekkurler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu