Haberler

ApexMasters tozu dumana kattı




Sezonu İzmir’de açan drift pilotları, 30-31 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ikinci yarış için biraraya geldi. İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’tan pilotların katıldığı ApexMasters Drift Serisi ikinci yarışı, sıcak bir atmosferde geçti.

30 Mayıs Cumartesi günü yapılan antrenmanlardan sonra sıralama turlarına başlandı. En yüksek puanı alan pilot ise ApexMasters’a ilk kez katılan Doğuş Can Dursun oldu. 92 puan ile Top 16’nın tepesindeki yerini aldı. Cumartesi günkü sıralamalar sonunda katılan 21 araçtan 5’i elenirken, 16 pilot Pazar günü gerçekleşecek ikili çıkışlara katılmaya hak kazandı.

ApexMasters İstanbul yarışı, bu yıl bir festival havasında gerçekleşti. Fuar alanında 100’e yakın modifiyeli otomobil yerini alırken, seyirciler drift yarışı harici zamanlarda fuar alanındaki bu otomobilleri inceleme fırsatı buldular. Rap üstadı Fuat Ergin’in de katılımı ve hazırladığı özel şarkısı ile gerçekleştirdiği kısa bir rap performansı seyircilerden büyük alkış aldı. Organizasyona 3000’in üzerinde seyirci katılırken, bayanlardan ücret alınmaması seyirciler arasındaki bayan sayısını da oldukça yükseltti. Uygulamadan oldukça mutlu oldukları gözüken bayanlar tüm yarış boyunca pilotlara tezahürat ettiler.

Kıran kırana geçen yarışlar sonunda yarı finale kalan pilotlar Oktay Kabaktaş, Mert Bilaloğlu, İbrahim Yücebaş ve Kemal Soylu oldu. Oktay ve Mert arasındaki yarışta Mert adını finale yazdırdı. İbrahim ise Kemal’i geri de bırakarak Mert’in rakibi oldu. Final çıkışları ise kesinlikle unutulmaz nitelikteydi. İlk çıkışta arkada başlayan Mert, İbrahim’e yakın bir sürüş gerçekleştirince avantajı cebine koymuş oldu. Sıra son çıkışa gelmişti ve günün en iyi takiplerini gerçekleştiren Kıbrıslı İbrahim Yücebaş yine takipteydi. Drift’in başladığı ilk metrelerden itibaren günün en yakın takibini gerçekleştiren İbrahim finish çizgisini geçerken birbirlerine dokunarak günü sonlandırdılar. Jüri’nin kararı İbrahim’den yana oldu ve İbrahim günün birincisi oldu. Seyircilerin hepsinin ayakta izlediği final uzun süre unutulmayacak. Sosyal medyada da büyük ilgi gören final yarışının videoları yüzlerce kez paylaşıldı.

Organizasyonun büyük beğeni toplayan bir bir özelliği ise tüm organizasyon alanının bir konser gibi dört tarafının bariyer sistemi ile çevrilmesi sonucu sağlanan güvenliği oldu. Hiçbir taşkınlığın yaşanmadığı yarış birçok açıdan şimdiye kadar ki en iyi Drift organizasyonu oldu. Gün sonunda  sponsorlardan katılımcılara , kadar herkesin yüzünde büyük bir gülümseme vardı.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu