Haberler

Daha ekonomik, daha sessiz




Uzun süren bir sürecin ardından makyajlı Kia cee’d resmi olarak tanıtıldı. Yeniliklerin büyük kısmı gözle görülmeyen bölümlerde.

Öncelikle makyaj ile gelen yenilikler listesinde küçük bir yere sahip olan tasarım yenilikleriyle başlayalım. Ön tampon daha geniş ve açılı olacak şekilde yeniden tasarlanmış. Sis farlarının çerçevesinde bulunan krom detaylar modern görünüme katkı sağlıyor. Arka tampon da yenilikten nasibini almış ve reflektörlerin yer altığı bölüm Pro_cee’d versiyonundakine benzetilmiş. LED aydınlatmalı stop farları da elden geçirilmiş. Eklenebilecek son detay ise yeni 16 ve 17 inçlik alaşım jant seçenekleri.

Kia, kabindeki NVH (noise, vibration, harshness = gürültü, titreşim, sertlik) seviyesini azaltmak için çok çalıştıklarının altını çiziyor. Benzinli modellerde kabine eklenen ek ses yalıtım malzemeleri yeterliyken, dizellerde motor bloğunun içinde, yağ deposunda ve dizel partikül filtresinde ek ses emici materyallere yer verilmiş. İç mekandaki gözle görülür yeniliklere geçtiğimizde ise ilk olarak havalandırma kanalları, kapı kolları, vites topuzu ve gösterge tablosunun etrafında yer alan krom detaylar dikkat çekiyor. Orta konsol ise çizilmeye karşı dayanıklı parlak siyah malzemeyle kaplanmış.

Gelelim en önemli yeniliklerin yapıldığı yer olan motor kaputunun altına. Makyajlı cee’d yepyeni 1.0 litrelik 3 silindirli ecoTurbo motor seçeneği ile geliyor. 100 PS (74 kW) ve 120 PS (88 kW) olmak üzere iki farklı versiyonda sunulacak motorun tork değeri her iki versiyonda da 172 Nm (127 lb-ft) olacak. Buna ek olarak önceki nesilde yer alan 100 PS’lik 1.4 litre MPI ve 128 PS’lik 1.6 litre GDI motorlar tercih edilebilecek.

Dizel tarafında ise önceden tanıdığımız 110 PS (81 kW) güç üreten 1.6 litrelik CRDi yer alacak. Bu motorun daha yüksek güce sahip versiyonunun 128 PS (94 kW) ve 265 Nm’lik (196 lb-ft) maksimum güç ve tork değerleri ise 136 PS (100 kW) ve 285 Nm’ye (210 lb-ft) çıkarılmış. 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneği yalnızca 136 PS’lik dizel versiyonunda tercih edilebilecek. 1.6 litrelik GDI benzinli seçeneği 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile alınabilecekken diğer tüm modellerde 6 ileri manuel şanzıman bulunacak.

Versiyon listesinin en üstünde bulunan Pro_cee’d GT’de ise ufak çaplı dış görünüm yeniliklerine ek olarak iç mekanda altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve alüminyum start/stop butonu gibi yenilikler bulunuyor. Son yılların trendi olan elektronik motor sesi sistemi de direksiyondaki GT Modu tuşuna basıldığında aktifleşiyor.

Pro_cee’d GT’nin 1.6 litrelik 4 silindirli benzinli motoru hava basıncını arttırarak düşük devirlerde daha iyi tork sunan yenilenmiş bir turboşarj sistemi ile geliyor. 204 PS (150 kW) maksimum güce ve 265 Nm (195 lb-ft) maksimum torka sahip model, 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 7.6 saniyede tamamlıyor. Bu değer selefinden 0.1 saniye daha düşük.

Yeni cee’d ailesi, gelecek ay Avrupa’da satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu