Haberler

Eksiği X-Tomi tamamlıyor




Dünyaca ünlü bağımsız tasarımcılardan X-Tomi Design, Audi’ nin A serisinin tek eksiği olan A2 modeli için oluşturduğu bir tasarımı gözler önüne serdi.

Tecrübeli kullanıcılarımızın ‘Zaten A2 yok muydu?’ sorusunu duyar gibiyim. Evet vardı ancak tamamen alüminyumdan oluşturulan gövdesi nedeniyle şişen fiyatıyla pazarda tutunamamıştı. O zamandan bu zamana kadar geçen süre içerisinde çıkan ‘A2 geri gelecek.’ dedikoduları hiçbir zaman üretim bandına ulaşamadı. Ancak bu son çalışmasıyla X-Tomi Design bu sözleri sadece dedikoduda bıraktırmayacağa benziyor.

Bu dedikodular kervanına katılan haberlerin başında Audi’nin Eylül 2011 de çıkardığı A2 EV Concept geliyor. Buna karşın 2018 yılına planlanan bir A2Q modeli olduğunun dedikodu mu gerçek mi olduğu kesin değil.

Bu tasarımla bağdaştırılan haberler içerisinde aracın Volkswagen tarafından üretilen MQB platformunda yükseleceği ve tamamen elektrikle yol alacağı da bulunuyor. Bu elektrik sistemini biraz daha incelemek gerekirse içerisinde şarj edilebilir lityum-iyon pillerin bulunduğu ve bir tam şarjla 500 km yol alabilen bir sistem olduğu belirtiliyor.

2020 yılına kadar bir geliştirme süreci olacağı belirtilen haberin doğruluğunu tespit etmek için biraz zaman gerekiyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu