Haberler

Bavyera’nın son bombası




BMW, daha önce sayısız kez görüntülenen Yeni 7 Serisi’ni sonunda tanıttı.

Yeni özellikleriyle daha dinamik ve konforlu bir otomobil ortaya çıkartan BMW bu özellikleriyle hem spor hem de muhafazakar bir 7 Serisi’ne imzasını atmış. Markanın yüzünün devam ettiğini gördüğümüz Yeni 7 Serisi’nde BMW, markayla özdeşleşmiş böbrek tasarımını daha da büyütürken müşterilerine standart olarak LED farların yanında opsiyonel olarak Lazer Farları da sunuyor. Bu değişikliklerin yanında LED sis farları, hava yarığı bulunan ön çamurluklar, cömertçe kullanılan krom eklentiler ve “L” formlu tasarıma sahip arka farlar göze çarparken 17 inç’den 21 inç’e kadar farklı jant-lastik seçenekleri de müşterilere sunuluyor.

Daha ferah bir iç mekan isteyen müşteriler için önceki modellerde olduğu gibi Yeni 7 Serisi’nin de uzun bir karoserini üreten BMW, standart 7 Serisi’ne göre 14.5 cm daha uzun bir otomobili seçenekler arasına eklemiş.

Kaliteli bir iç mekanın bizi beklediği 7 Serisi’nde Dakota veya Napa deri seçenekleriyle  donatılan kabin, ahşap ve alüminyum detaylarla bezenmiş. Metalik görünümlü düğmelerle birlikte dokunmatik kontrollerin de kullanıldığı iç mekanda ayrıca dokunmatik ekranlı ve el-kol hareketleriyle komut verilebilen yeni iDirve sistemi de yer alıyor.

BMW, Yeni 7 Serisi’nde daha uzun karoserle birlikte daha kaliteli bir iç mekan isteyen müşterileri de düşünmüş. Sadece uzun karoserde alınabilen Executive Lounge paketiyle birlikte sunulan; dört yönlü otomatik klima sistemi, havalandırmalı koltuklar, masaj fonksiyonlu arka koltuklar, masa ve bardak tutucusuna sahip arka konsol ayrıca 7 inç büyüklüğünde tablet bilgisayarla beraber arka koltukda oturacak konfor düşkünü yolcularını şımartacak cinsten.

BMW 7 Serisi, müşterilerine her iki karoser seçeneğinde de Bowers & Wilkins Diamond ses sistemi ve iyonizer teknolojili sekiz farklı koku verebilen Ambient Air paketini isteğe bağlı olarak sunarken,  Sky Lounge Panorama adlı cam tavan ise sadece uzun karoserde opsiyon listesinde yer alacak. Bu yeniliklerin yanında uzaktan kumandalı otomatik park sistemini de 7 Serisi’nde sunan BMW, teknolojik anlamda eksiksiz bir liste vaadediyor.

Kaputunun altında çok geniş bir seçeneğin de sunulduğu 7 Serisi’ndeki motorlar, xDrive dört tekerlekten çekiş sistemiyle de  kombine edilirken BMW 7 Serisi, bu kombinasyonlarla oldukça keyifli sürüşler vaat ediyor.

750i xDrive / 750Li xDrive modellerinin kaputunun altında TwinPower Turbo teknolojisini barındıran 4.4 lt’lik V8 motor kullanılırken bu motor 450 PS güce ve 650 Nm torka sahip. 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 4.4 sn‘de yapan otomobilin maksimum hızı ise 250 km/sa’e sınırlandırılmış.

740i / 740Li ‘de ise 326 PS güce ve 450 Nm torka sahip 3.0 lt’lik altı silindirli TwinPower Turbo motor kullanılıyor. Bu motor  740i / 740Li’yi 0’dan 100 km/sa hıza 5.5 sn’de çıkartırken bu model de 250 km/sa’lik maksimum hıza sahip.

7 Serisi’nin ilk etapta kullanacağı dizel motor seçeneği 730d / 730Ld / 730d xDrive / 730Ld xDrive kombninasyonlarında karşımıza çıkıyor. 3.0 lt’lk altı silindirli dizel ünite 265 PS güç ve 620 Nm tork değerine sahip. 0-100 km/sa hızlanmasını 5.8 sn’de yapan BMW 730 ailesi, 250 km/sa’lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Plug-in hibrit sistemine sahip 7 Serisi; 740e / 740Le / 740Le xDrive seçenekleriyle karşımıza çıkarken, bu versiyonda 2.0 lt’lik TwinPower Turbo motor ve 95 PS güce sahip elektrik motoru kullanılıyor. Toplamda 326 PS güç üreten bu birliktelik sonucunda otomobil, 0-100 km/sa hızlanması 5.5 sn’de tamamlarken 240 km/sa’lik maksimum hıza çıkabiliyor. Sadece elektik motoruyla 40 km ilerleyebilen otomobil, 100 km’de sadece 2.1 lt benzin tüketirken maksimum olarak 120 km/sa hıza ulaşabiliyor.

BMW, tüm  7 Serisi ailesinde otomatik yükseklik ayarı yapabilen havalı süspansiyonu ve Dynamic Damper Control adında yol durumuna göre aracın ayarlarını değiştiren sistem standart olarak sunuyor. İstenildiği takdirde elektromekanik aktif  devrilme  önleyici sistemine sahip Executive Drive Pro diye adlandırılan aktif şasi kontrolünün de alınabildiği 7 Serisi, stereo kamera vasıtasıyla yoldaki çukurları algılayıp yola göre kendini ayarlayan teknolojik yeniliklere sahip.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. 34 numaralı fotoğrafa bayıldım. Şöyle güzel ambians aydınlatmaları keşke daha alt model, araçlarda da olsa. Anca aynanın ordan konsola vuran bi ışık kullanıyorlar çoğu araçta. Bazen de nadiren kapı içlerinde çok hafif bir ambians ışığı oluyor.

    1. evet submarine light bmw’nin uydurduğu bir ambians aydınlatma sistemiydi doksanlarda e39’larda başladı diye biliyorum. dikiz aynasının altına turuncu led ışık koyup vites cubugunun oraya loş ışık verirdi… nasıl özenirdik… alt model araç için elektrikçilere gidince yapıyorlar aynısını.. tabi kalitesi tartışılır… ama nice corollalar, 307ler var 34üncü fotodaki gibi :))

  2. 90 ların başında lisedeyken bindiğim 7 serisinden sonra ilk defa bir Bmw gözüme bu kadar karizmatik geldi. Astronomik bedele sahip modeller, süper sporlar vs vs bir yere kadar ama bu araca imrendim açıkcası ((:

  3. Büyük yarış devam edecektir. Mercedes , Audi ve BMW … Ancak işin sonu nereye varacak , yani lüksün bir sonu, sınırı var mı acaba.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu