Haberler

Bir rekor da Koenigsegg’den




SuperSport klasmanının ağabeylerinden olan Koenigsegg One:1, 0-300-0 akselerasyonu ve frenlemesinde yeni bir dünya rekoru kırmak için uğraşıyor.

Koenigsegg fabrikasının tescilli pilotlarından olan Robert Serwanski tarafından pilotajı gerçekleştirilen araç rekor denemesi için Angelholm, İsveç’teki Koenigsegg test pistinde denenmiş. GPS ile çalışan ve kesin sonuçlar veren hız kaydedici cihaz, yapılan denemenin sonucunda 0-300 akselerasyonunun 11.922 saniyede ve 300-0 frenlemesinin 6.03 saniyede tamamlandığını kaydetmiş. Yani Koenigsegg One:1’ı 0 km den 300 km/s hıza çıkıp tekrar durdurmak için harcanan süre böylelikle 17.95 sn olarak belirtilmiş.

Böyle bir rekorun şaşırtıcı olmadığını düşünen kullanıcılarımız için bir ekleme yapmalıyız. Bu sürenin yanı sıra bu rekoru ilginç yapan rekor denemesi sırasında pilot Serwanski’ nin ellerini direksiyonda tutmaması. Bunun ispatı ise haberin sonunda yer alan videoda.

Rekor denemesi yapılan araç için ekstra bir açıklamada bulunan Koenigsegg, bu aracın standart bir Koenigsegg One:1′ dan 50 kg daha ağır olduğunu belirtiyor. 2011’de bu rekoru Agera R modeliyle kıran Koenigsegg rekoru tekrar kırmış ancak rekor halen gayri resmi halde bulunuyor.

 

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu