Haberler

BMW’den gövde gösterisi




BMW, Münih’te özel bir organizasyonla tanıtılan super fuel efficent (yüksek yakıt verimi sağlayan) modelinin yalnızca prototip olacağını ve henüz üretiminin düşünülmediğini belirtti.

Otomobilin yalnızca gövde gösterisi için üretildiği ve seri üretime geçmeyeceği bildirildi. En azından günümüz için henüz üretilme aşamasında değil. Aslında bunun bugünkü teknolojiyle şu anki sistemlere uygulanıp uygulanmayacağını göstermek için bir proje olduğunu da belirtelim.

BMW 350 litrelik bagaj hacmine sahip olan, saatte maksimum 180 km hıza çıkabilirken 100 km’de yalnızca 0,4 litre yakıt tüketen ve dört tane yolcunun rahatlıkla seyahat edebileceği bir makine yapmayı kafaya koymuş durumda. Bu prototipin hafif olması için karbon-fiber kullanılmış ve havayla sürtünme direnci de 0.18 olacak şekilde tasarlanmış. Otomobilin Plug-in hibrit (harici şarj edilebilir) bir sisteme sahip olacağının dışında diğer detaylar henüz elimize ulaşmış değil.

BMW tarafından “Bu otomobilin kendine has bileşenleri ve teknik detayları, ileride üretilecek modellerimizin bir parçası olabilir” açıklaması yapıldı ve bu otomobilin ileride üretilmesinin planlandığı ve şu anda BMW’nin ilerideki projelerinin ön geliştirmelerinde kullanıldığı bu söylemlerinden açıkça belli oluyor.

*Kapaktaki görsel BMW i3’ün şasisidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu