Haberler

Bu “Mustang”ler ateş soluyor




Ford yeni Shelby GT350 Mustang ve Shelby GT350R Mustang modellerindeki 5.2 litrelik 90 derece krank açısına sahip V8’in, tarihindeki en güçlü atmosferik motor olduğunu açıkladı. Daha önce şirketin yaptığı açıklamaya göre bu motor 500 beygirden fazla güç ve 542 Nm’den fazla tork üreteceği söylenmişti. Bu rakamlar kesinleşti ve aracın 526 beygir güç ve 580 Nm tork ürettiği açıklandı.

Daha spesifik performans değerleri hala açıklanmamış olsa da bu motorun Ford tarihinin en yüksek devirlenen motoru olduğu da biliniyor. 8250 devir çevirebilen bir motorun 580 Nm gibi bir tork değerine sahip olması da gerçekten göz doldurucu. Ayrıca tork ve güç bandı değerlerine bakıldığında ikisinin maksimum değerine ulaştığında arada sadece 3000 devir kalıyor olması da otomobilin sürekli tetikte olduğunun bir kanıtı.

Bu araç gerçekten yüksek gücü, sağlam tork eğrisi, agresif gaz tepkisi ve düşük ağırlığıyla pist meraklıları için ideal bir Amerikan olacak gibi gözüküyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Amerikan otomobillerinden yıllarca mahrum bırakılan canım ülkem sonunda gerçek makineleri görecek. İnşallah Koç sözünden dönmezde st ler rs ler shelby ler gelir.

  2. Focus st yi gören gti ve sti ı unutacak. Yıllarca focus st nin rakibi olmasına rağmen abartılan wrx sti bile bu ülkedeki otomobil eksikliğinden inci değerindeydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu