Haberler

Finalistler Silverstone yolunda




Profesyonel bir yarışçı olabilme hayali taşıyan oyuncular, Sony PlayStation 3 üzerinden Gran Turismo 6 oyunu ile en hızlı tur zamanını gerçekleştirmek için kıyasıya mücadele ettiler. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve 21 Nisan’da başlayıp 16 Haziran’da son bulan GT Academy’nin online elemelerine 2 bin 717 yarışmacı katıldı.

İstanbul Autoshow’da başlayan saha etkinlikleriyse 11-16 Haziran tarihlerinde İstanbul’da Marmara Forum, İzmir’de Forum Bornova, Ankara’da Ankamall lokasyonlarında gerçekleştirildi. Saha etkinliklerinde katılımcı sayısı 3 bin 463 kişi olarak gerçekleşti.

Online ve saha etkinliklerinde en iyi tur zamanını gerçekleştiren 10’ar yarışmacı 27-28 Haziran’da İstanbul Marmara Forum’da Türkiye finallerine katıldılar. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 20 finalist, Silverstone’daki yarış kampına katılacak altı kişi arasına girmek için kıyasıya mücadele etti. Silverstone Yarış Pisti’ndeki kampta Meksika, Avusturalya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Afrika takımlarına karşı Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan isimler şöyle: Hüseyin Dağlı, Volkan Kurdoğlu, Ege Topaloğlu, Utku Bosut, Çağdaş Gülşen, Fatih Demircan.

Nissan PlayStation GT Academy ilk kez 2008 yılında Avrupa’da gerçekleştirildikten sonra dünya çapında da büyük bir başarıyla popüler hale geldi. GT Academy’nin Türkiye ayağı ise ilk kez bu yıl gerçekleştirildi. Bir PlayStation ve Gran Turismo 6 oyununa sahip olan herkesin organizasyona çevrimiçi katılabildiği ve Türkiye’de belli noktalarda yapılan canlı organizasyonlarla da yarışmacılar bu büyük heyecana dahil oldu.

GT Academy’nin fikir babası, NISMO’nun Marka, Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Global Yöneticisi Darren Cox, GT Academy’nin Türkiye finalleri hakkında, “Türkiye’den de finalistlerin seçilmiş olması harika. Onları Silverstone Pisti’ne çıkaracağımız için sabırsızlanıyoruz. Silverstone’da Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan yarış kampında Türkiye’deki finallerin en iyi altı ismi gerçek pist koşullarında yeteneklerini göstermek için kıyasıya bir mücadelenin içine girecek” dedi.

Nissan Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, Marmara Forum’da gerçekleştirilen Türkiye finallerine dikkat çekerek, “Organizasyonun gerçekleştiği iki gün boyunca katılımcıların Silverstone’a gidip gerçek bir yarış pilotu olmak için verdikleri mücadelenin heyecanına tanık olduk. Motor sporlarının Türkiye’de hak ettiği yere gelmesi ve daha popüler olması için Nissan olarak, GT Academy ile benzersiz bir destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. İki gün süren kıyasıya mücadelenin galiplerini tebrik ediyor ve Silverstone’da da başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sony PlayStation Oyun Müdürü Sercan Sülün ise “Türkiye’de ilk kez bu sene gerçekleştirilen GT Academy, sanal yarış dünyasında, Nissan için gerçek pistlerde yarışabilecek oyuncuları hem online elemelerle hem de saha etkinlikleriyle aradı. Oyun tutkunlarının hayallerini gerçeğe dönüştüren bu yarışmanın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Finalistler Hakkında;

Çağdaş Gülşen; 1986 doğumlu, İstanbul’da yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kontrol mühendisi olarak çalışıyor.

Ege Topaloğlu, 1991 doğumlu, Tıp Fakültesi öğrencisi. Yarışmaya İstanbul’dan katılıyor.

Fatih Demircan; İstanbul’da yaşıyor, üniversite öğrencisi.

Hüseyin Dağlı; 1986 İzmir doğumlu, İşletme ve İnşaat bölümlerini bitirdi.

Utku Bosut; yarışmaya İstanbul’dan katıldı, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi.

Volkan Kurdoğlu, 1976 doğumlu, yarışmaya İstanbul’dan katılıyor.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu