Haberler

GLC’ye saatler kaldı!




Önce konsept halini gördük, daha sonra defalarca casus fotoğraflarla hem dışını hem de içini. Sonunda Mercedes-Benz’in kompakt crossover pazarındaki oyuncusu GLK’nın yerini alacak GLC’nin tanıtım günü geldi çattı. İlgiyi yüksek tutmayı amaçlayan Alman üretici bir ipucu videosu yayınlayarak yarın yapılacak dünya prömiyerinin internet üzerinden canlı olarak yayınlanacağını açıkladı.

Kıvrımlı çizgileri ve C-Sınıfından pek farkı bulunmayan iç tasarımıyla GLC, BMW X4’ün karşısına dikilmek için geliyor. Yayınlanan ipucu videosunda far ve stop grubu, krom egzoz uçları gibi tasarım detayları yakından gösteriliyor. Aracın arazi performansını da ön planda tutan üretici, kamuflajlı test aracıyla zor koşullarda kaydedilen çekimleri de videoya eklemiş.

Motor ve şanzıman seçeneklerini W205 kasa koduyla tanıttığımız C-Sınıfı ile paylaşan GLC, selefi GLK’ya oranla %19 daha ekonomik olacak. 4MATIC adı verilen sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine ek olarak AIR BODY CONTROL adı verilen çok odacıklı havalı süspansiyon ve DYNAMIC SELECT isimli dinamik şasi seçenekleri sürüşe katkı sağlamak için GLC’nin donanım listesinde bulunacak.

Sağdan direksiyona sahip versiyonu da üretilecek yepyeni GLC’nin C63 AMG modelindeki 4.0 litrelik çift turbolu V8 motoru kullanacak bir AMG versiyonunun da 2016 yılında tanıtılması bekleniyor. Ayrıca yine 2016 yılında GLC’nin Coupe karoserli bir seçeneği de tanıtılacak.

17 Haziran 2015 Çarşamba günü Türkiye saati ile 18:00’da başlayacak canlı yayının ardından GLC’nin tüm detaylarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu