Haberler

Sızıntılara dayanamadı kendi açıkladı




Geçtiğimiz günlerde Peugeot resmi Vine hesabında 2016 yılında kullanıcılarına sunulacak 308 GTi için bir Vine yayınlamıştı. Bunun üzerine yeni 308 GTİ’ın bilgileri ve fotoğrafları sızdırıldı.

Auto Express adındaki bir haber sayfası Peugeot 308 GTi’ın fotoğraflarını yanlışlıkla yayınladı. Sonuç olarak bu fotoğraflar bir şekilde depolandı ve yayılmaya devam ediyordu. Durum böyle olunca Peugeot resmi açıklama yapmaya karar verdi.

Fotoğraflardan anlaşıldığı üzere yeni 308 GTi, aynı modelin GT versiyonundan esintiler taşıyor. Özellikle dış görünüşündeki ağ şeklindeki ızgarası, yan marşpiyeller ve arka tamponuna entegre difüzör çift çıkışlı egzozla birleşince araca sportif bir ruh katıyor.

Bu sportiflik sadece dış mekanda değil iç mekanda da devam ediyor. İçerideki deri kaplı altı düz direksiyon artık bir Peugeot klasiği ve ayrıca buna ek olarak Alcantara koltuklar ve kabindeki siyah trim eksik kalan Premium havayı fazlasıyla tamamlıyor.

Kaputun altında ise Peugeot’nun resmi olarak onayladığı 1.6 litrelik 4 silindirli turbo şarjlı bir motorun kullanılacağı modelde 250 PS ve 270 PS olmak üzere 2 farklı güç seçeneği sunulacak ve buna sabit olarak 330 Nm’lik tork eşlik edecek. Bu gücü dizginlemek için ise önde 380 mm arkalar da ise 268 mm’lik disklere yer verilirken gücün tamamı 6 ileri manuel şanzıman ile ön tekerleklere aktarılıyor. Durum böyle olunca 270 PS’lik versiyonda torque steer’ı engellemek için ve virajlarda dengeyi yakalamak için Torsen sınırlı kilitli bir diferansiyel de görev başına getirilmiş.

1.205 kg ağırlığa sahip olan GTi 0-100 km/s hızlanmasını 6.2 saniyede tamamlıyor. 270 PS’lik versiyon ise aynı görevi tamamlamak için 0.2 saniye daha az zamana ihtiyaç duyuyor. Ayrıca 250 PS’Lik versiyonda 18 inç jantlara yer verilirken güçlü kardeşi 19 inç lastikler ile birlikte geliyor.

Euro 6 normları ile uyumlu olan GTi düşük ağırlığının da etkisi ile karma tüketimde 100 km’de sadece 6 lt yakıta ihtiyaç duyuyor.

İngiltere fiyatı £26,555’dan başlarken ekstra güç ve kilitli diferansiyel için £28,155’du gözden çıkarmak gerekiyor.

https://youtu.be/S1mT-PljNNs

 

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Resmi tanıtım bugün yapıldı ve tamamen kesinleşmediği için haberi yapılmadı. Sızıntı haberi 8 saat önce yakalandı ve derhal siteye alındı. Resmi tanıtım tamamen aydınlandığında haberi geçilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu