Haberler

‘GTS’ farkı Nurburgring’de




2016 yılında sunulacak olan BMW M4 GTS, Nurburgringde’ki testi sırasında görüntülendi.

Uzun bir süre önce ABD’deki sipariş listesinde adını gördüğümüz model şimdi ise Nurnberg’deki Yeşil Cennet’te görüntülendi. Casus videosuda bulunan model ilk olarak bulundurduğu büyük spoiler’iyle dikkat çekiyor. Buna ek olarak görselliğin dışında alınan bilgilere göre gelecek yıl sunulacak olan model karbon seramik frenleri ve çift kavramalı otomatik şanzımanı standart olarak sunacak.

Ağırlık azaltma çalışmaları yaptığı belirtilen modelde arka koltuklar sökülmüşken ön tarafta ise ultra hafif karbon bir malzemeden yapılmış koltuklar bulunuyor. Halen kesin olmamakla birlikte dış tarafta da karbon body kitlerin, lazer ön ve OLED arka farların kullanıp kullanılmayacağı bir muamma.

Tahminen 100 kg ağırlık kaybeden model MotoGP’de Güvenlik aracı olarak kullanılacak ve buna özel bir ünite barındıracak. 3 litrelik 6 silindirli TwinTurbo teknolojili motor 500 beygir ve 600 Nm tork üretiyor. Bu güç değerlerinin MotoGP’ ye özel olup olmadığı ise kesin değil.

Atılan fazla ağırlıklar ve daha fazla güç ile birlikte modelin 0’dan 100 km hıza 4 saniyeden kısa bir sürede çıkması planlanıyor. Unutmamalıyız ki ‘Coupe’ versiyonunun çift kavramalı otomatik şanzımanla kombinasyonunda bu değer 4.1 iken 6 ileri manuel şanzıman 0’dan 100 km hıza çıkabilmek için 4.3 saniyeye ihtiyaç duyuyordu.

Bu anlamda işi zor olsa da imkansız olmadığı görülen M4 GTS Coupe’nin oluşturduğu beklenti gayet yüksek. Ne zaman kullanıcılarına ulaşacağı konusu ise yapılan son açıklamaya göre önümüzdeki yılın Ağustos ayında Pebble Beach olarak görülüyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu