Haberler

Küçük Dacia hızlandı




Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ipucunun ardından Sandero RS, Arjantin’deki Buenos Aires Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı.

Yalnızca Latin Amerika’da satılacak bu hothatch (?), Avrupa dışında üretilen ilk RenaultSport modeli olma özelliğini taşıyor. 6 ileri manuel şanzımana bağlı büyük sayılabilecek motorunun yanı sıra sportif kullanıma özel tasarlanan stabilite kontrol programı, alçaltılmış ve sertleştirilmiş süspansiyon, elden geçirilmiş direksiyon sistemi ve 4 tekerde disk fren gibi özellikleriyle aslında kulağa çok da kötü gelmiyor.

Araç önde Clio RS’e çok benzeyen sportif tamponu ve LED gündüz farları, yanda uzatılmış marşpiyelleri ve büyük alaşım jantları, arkada ise bagaj spoileri, sahte difüzörü ve çift çıkışlı egzozuyla sıradan bir Sandero’dan oldukça farklı görünüyor. Ön ve arka far grubu da elden geçirilmiş. Sportif tema iç mekanda da kendini sürdürüyor. RS modeline özel koltuklar, parlak siyah trimler ve gümüş detaylarla buluşmuş. Havalandırma ızgaraları ve direksiyondaki kırmızı detaylar ve alüminyum pedallar da aracın hırçınlığını iç mekanda gösteren unsurlardan.

145 HP’lik (108 kW) maksimum gücünü 4 silindirli, atmosferik, 2.0 litrelik benzinli motordan alacak ve bunu 6 ileri manuel şanzıman ile ön aksa iletecek Sandero RS’in motoru hakkında daha fazla bilgi paylaşılmasa da dedikodular aracın 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını yaklaşık 8 saniyede tamamlayacağını söylüyor. Maksimum hızının ise yalnızca 210 km/h (130 mph) olacağı söyleniyor. O kadar da hızlı değilmiş sanki.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. tam da genç arabası ah be ne güzel olur onunla gazlaması 😀 clio 2 rs tadını vermese de keyifli olur yine de 😀

  2. Şaka gibi motor,
    2.0, 108KW N/A,

    Muhtemelen 96 model 1.6 Toyota 4A-GE 20V N/A bile daha performanslı.
    150 Beygir civarındaydı galiba.

    1. Belki de motordan daha fazla güç çıkarmak gibi bir istek ve gereklilikleri yoktur. Öyle olsa 1618 cc 200 hp lik motoru koyarlardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu