Haberler

Ooo detaylar da geldi!




Dünkü haberimizde mücdesini verdiğimiz 2016 model Astra’nın (Astra K) detayları da ortaya çıktı !

Tasarımından söz ettiğimiz modelin şimdi de teknik detaylarını sunuyoruz. Tüm otomobil firmaları arabalarını hafifletmek için teknolojilerini geliştirirken Opel de bunu başarabilmek için boş durmamış. Opel mühendisleri öylesine yoğun çalışmışlar ki yeni Astra’da en az 120 ile 200 kg arasında bir hafiflik yakalayabilmişler. Bunu tamamiyle yeni vasıta mühendisliğine borçlular. Kaportada %20 oranında bir kazanım, şaside ise 50 kg’a varan bir kazanım olduğu belirtildi. Alt şasideki kullanılan metaller, yüksek mukavemetli ve ultra hafif çelikten üretilen metallerle değiştirilerek bu kazanç sağlanmış.

5 santim daha kısa bir gövde ve 2 santim daha kısa bir dingil aralığına sahip olacak olan model 35 milimetre daha fazla diz mesafesi sağlayacak. Dış tasarımdaki değişimler neticesinde de 0.30’un altında bir sürtünme katsayısı olan Astra K’nın bir önceki neslinden tavanının 2.6 cm daha alçak olacağı belirtildi.

Motor gamında ise güçler, 1.6 CDTI dizel motorda 95 beygirden, 1.0 ECOTEC üç silindirli motorda 105 beygirden başlayacak. Ve yeni 1.4 ECOTEC dört silindirli tamamı alüminyumdan imal edilmiş motor ise 145 beygir güç ve 250 Nm tork üretecek.

Yeni Astra artık yolları tamamı led olan farlarıyla aydınlatacak. Bu farlara IntelliLux LED matrix headlights adını veren Opel, bu farların objeleri 80 km hız ile giderken 30-40 metreden sürücünün farketmesine olanak sağlayacağını ve xenon farlarla halojen farlardan daha çabuk olacağını belirtti.

Yeni Astra’nın kabininde ise Opel, tamamiyle yeni görünen en son nesil IntelliLink bilgi sistemini, Android Auto ve CarPlay ile uyumlu hale getirmiş. 8 inch’lik bir ekrana ve 4G LTE ile Wi-Fi hotspot’a sahip olan bu sistem Opel’in OnStar adını verdiği kişisel bağlantı ve servis asistanıyla birlikte çalışacak.

Bir çok yeni nesil otomobil gibi Opel Astra da artık güvenlik sistemlerinin en son teknoloji olanlarıyla donatıldı. Bunların içerisinde şerit takip asistanı, şerit değiştirme ikazı, kör nokta uyarı sistemi ve geri görüş kamerası yer alıyor.

Sürücülere daha iyi bir konfor sunabilmesi için elden geçirilen koltuklar 18 farklı yöne hareket edebilirken ısıtma ve masaj fonksiyonu Opel hayranlarını şimdiden rahatlatmış durumda. Arka koltuktakileri de unutmayan Opel, opsiyonel olarak arka koltuklarda da ısıtma opsiyonunu sunacak.

Sonbahardaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan Yeni Opel Astra, tanıtımının ardından kısa bir süre sonra bayilerdeki yerini alacak.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Kamuflajlı halini gördüğümde J kasanın çok az oynanmışı hissi vermişti. Yeni Corsa gibi olacak diye korkuyordum. Ama farklı, güzel bir görünüm verebilmişler. C sütunu biraz Hyundai, biraz Citroen koksa da taklit gibi de hissettirmiyor. İçinde de çılgınlık yapmadan efendi ve modern çizgiler kullanmaları iyi olmuş. İçi tam bir Opel. Boyut küçülmesi ve kayda değer hafifleme de çok iyi bir haber. Ağırlık Astra J’nin en büyük sıkıntısı idi. Artık K kasanın yeni motorlarla sınıfındaki en dinamik araba olması için engel yok gibi görünüyor.

  2. Ağırlık sorunu çözülmüş gibi duruyor. Sürüş dinamikleri zaten iyiydi, muhtemelen azalan ağırlıkla daha da iyileşecektir. Geriye bir tek şanzıman kaldı. Düzgün bir otomatik şanzıman.

  3. Bu araçların en sevdiğim yanlarından biri AFL farları. Astra J Cosmo da buna alıştıktan sonra Golf Highline ile gelen Xenonlar çok zayıf geldi, karanlık yollarda AFL gibi güvenli bir görüş sunmuyor, yeni nesil Opel lerde ne seviyeye gelmiş merak ettim açıkcası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu