Haberler

Ooo! geliyor




2016 model Opel Astra’nın tahmini tasarım fotolarının geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen Frankfurt Motor Şovu’nda bir sunumda gösterilmesinden sonra nihayet son ürün fotoları yayınlandı.

Monza konseptinden izler taşıyan model, birazda Corsa’dan alınan tasarım detayları ile oluşturulmuş. Araç bir önceki modelle aynı büyüklüğe sahipken, daha yüksek tavan ve fark yaratan yeni c sutunu yeni Astra’nın getirdiği yenilikleri. Bir önceki modelde sis farlarının üzerinde yer alan sinyal lambaları bu defa klasik sisteme uyarak far yuvasına alınmış. Opel’in opsiyon olarak sunacağı IntelliLux LED matriks aydınlatmalar ile aracın arkasında kullanılan LED aydınlatmalar aracı çok şık gösterecek.

İçerisine geçtiğimizde önceki kasasına göre bariz şekilde azaltılmış düğme sayısı ve büyük ekran dokunmatik bilgi-eğlence sistemi bizi karşılıyor. Bu sistem hem Google’ın Android Auto hemde Apple’ın Car play sistemine destek verecek. Ayrıca gösterge tablosundaki yeni renkli ekran, elektrikli park frenleri, start-stop düğmesi ve yeni 3 kollu deri direksiyon aracın kaliteli görünümünü pekiştiriyor. Bunlara ek olarak siyah yoğunluklu kaliteli görünen plastik kaplamalar ve metal ayrıntılar aracın çok daha elit görünmesini sağlıyor.

Daha detaylı fotoğraflar önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

29 Yorum

  1. öyle bir araba gözüküyor ki herkes istediği arabaya benzetebilecek kapasitede duruyor.istediğine çekebilirsin.

    1. baya kopyala yapıştır yapmışlar desene 😀 arkadan bende Leon a benzettim nedense. arka farların altındaki eğim olmasa arka bildğin Leon. İçini ise Focus a benzettim direk görür görmez. ekranın konumu havalandırma kanallarının arasına yerleşimi, ekranın hemen altındaki müzik ünitesi tuş sayısı vs. aynı Focus.

      1. bende öyle düşündüm.benim araçta leon acaba o yüzden mi öyle düşünüyorum diye belirtmek istemedim. leon i30 karşımı bişe olmuş. önü ise saha çok markaya vurgu yapmak istemişler vw gibi sanırsam. göstergeler direk copy paste focus olmuş .

  2. Süper olduğunu söyleyemem. her zamanki gibi hayal kırıklığı. beklentilerin aşağısında. C sütunu güzel olmamış. yan profilden bi acayip duruyor arka kapının civarları. ön farlar eski kasayla aynı ve panjurla birleştirilmiş. Tasarım olarak ahım şahım bişey değil. eski kasa daha güzel bana göre. J kasa hatchback özellikle. iç tasarım ise ilk görür görmez copy by Focus dedirtti bana. çok benziyor göğüs sadece dokunmatik ekran biraz daha dışarıda tutulmuş. ekranın hemen altına konumlandırılmış müzik ünitesi nerdeyse aynı. direksiyonun o eski uyuzluğu gitmiş ama tuşları daha güzel olabilirdi. Vites konumu çok kötü bana göre. aşağıda duruyor gibi. vitesin etrafı çok boş ve vites kutusu iyi değil. çift viteslerin olduğu taraf aşağı çok meyilli. direk göze çarpıyor vites. Kısacası olmamış 😀

      1. siz eksilemeye devam edin. görünen köy kılavuz istemez. makyaj yapsalar daha iyiydi kasa değişikliği olmamış. J kasa nere bu nere J kasa on numara tasarımı vardı. bol bol copy paste yapmış Opel mühendisleri.

  3. Renk seçeneklerini çok merak ediyorum. Eğer neptün mavi gibi güzel bir renk sunulursa, 1.6 cdti modelini al keyfine bak. Özellikle iç tasarımı çok güzel olmuş. J kasanın berbat direksiyon tasarımından sonra bu hakkaten güzel olmuş. Umarım OTOPARK testine girer çıkar çıkmaz, yoksa araç çıktıktan 5 sene sonra test edilirse yandık.

  4. Bu arabanın içini FOCUS A benzetene 2-3 dakikadır gülüyorum. Araç başlı başına farklı. Evet arka stoplar aynı leon ve bu kesinlikle kaliteli durmuş. Yani ben bu astrayı aldığımda leon kullananlara ”EVET size özendim fakat bu araç daha iyiydi bunu aldım yani böyle bir tasarım bekliyordum ” demek oluyor. Ki 1.6 136 beygir güzel bi otomatikle alırım keyfime bakarım. Opel in amiral gemisi astra her zaman segmentlerini devirir. Gerçekten çok mutlu oldum sabırsızlıkla sunroof lu ve bodykitli fotoğraflarını bekliyorum enfes enfes enfes.. Yeni yılan geliyor 🙂

    1. Segmentlerini devirir demene de ben 10 dk dır gülüyorum. Astra devirse devirse İ30 u Ceed i devirir. Golf ve Focusu devirmeye boşuna uğraşmasın kendi ayağını çeler kendini devirir 😀 😀

  5. Önden bakınca Clio havası,yandan bakınca hafiften Golf veya Mercedes a serisi mi desem ne desem bilemedim ama bir şeylerin karışımı olmuş önden nereden bakarsan bak bir aşinalık var.Arkadaş Mona Lisa tablosu gibi,böl ikiye bak.Irkların meyvesi olmuş.

  6. gayet kötü bir araç olmuş onun yerine j kasayı revize etselerdi golf 5-6 gibi daha mantıklı olurdu üstüne koyacaklarına bir şeylerden çalmışlar

  7. Astrayı diğerlerine benzetme sadece astraya özgü bi durum olmasa gerek son yıllarda her araba birbirine benzemeye başladı ama araç baya baya güzel duruyo

    1. Bu C sütunu tasarımını ilk önce Nissan Murano’da kullandılar. Bu kasa Astra’nın tanıtımından önce yeni Maxima’da sedan hali kullanıldı.

      1. 2015 Murano’yu görmemiştim. 2016 Maxima’yı da. ABD modellerini takip etmiyorum pek. Ama yorumumu yaptıktan sonra C4 Picasso’da da C sütununun bu şekilde olduğunu farkettim.

        http://i.imgur.com/7c3Qou5.jpg

        Yenisinde de bu şekilde ama krom çıta bütünlüğü bozuyor.

        500L de var bu arada.

  8. İç tasarımı çok güzelleşmiş onu söyleyelim
    Android desteklemesi artık nihayet diyorum daha sonra çok sportif bir çizgiler görüyoruz araç çok iddalı tabi ki bu lüks ve gösterişli 71.000 tl başlar seat leon fr varken bu araç sadece farklılık yollarda farkım olsun diye alınılır…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu