Haberler

Q3’ün başına gelecek var




Audi’nin Q serisini makyajlaması üzerine gözler serinin özel versiyonları olan ‘S’ ve ‘RS’ e çevrildi. Tam da bu sırada RS Q3 Nurburgring’ de test edilirken casus fotoğrafçılar tarafından videoya alındı.

Kullanıcılarımızdan bazıları bu modelin zaten piyasada olduğunu düşünebilirler. Bu model geçen yılın Kasım ayında piyasaya çıktı. Bunun ardından başka bir sportif compact crossover üzerinde çalışmayacağını belirten Audi halihazırda piyasada olan Q3 modelini RS varyasyonuyla bağdaştırmış gibi gözüküyor.

Üzerinde bulunan 2.5 litrelik 5 silindirli TFSI motor güncellenerek güç değerleri 30 beygir ve 30 Nm tork arttırıldı. Böylelikle bu motor 340 beygir ve 450 Nm torka sahip bir canavara dönüştü. Bu canavarı yolda tamamen hissedebilmek için Audi, 7 ileri S-Tronic şanzımanı ve özel olarak geliştirilen Quattro (dört tekerlekten çekiş) sistemi bir arada kullanmış. Bu kombinasyonlar ve güç değerleriyle model 0’dan 100 km hıza sadece 4.8 saniyede çıkıyor ancak maksimum hız ise elektronik olarak 250 km/s’ ye sabitlenmiş.

RS’ler arasında makyaj şu anlık sadece Q3’de kendini belli etti. TTRS için de böyle bir konu gündeme gelmişken henüz kesinlik kazanmadı. Bunun sebebi büyük medya unsurları tarafından motorların Euro6 emisyonlarına uygun hale getirilmesine çalışıldığı olarak belirtiliyor. Peki bu RSQ3 neden makyajlanıyor diye soracak olursanız bunun cevabı ise RSQ3′ ün e-turbo teknolojisini kesinlikle kullanmayacağıdır.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu