Haberler

Renault Poisson*




*Poisson Fransızca’da “balık” anlamına gelmektedir.

Sevimli tasarımlı küçük crossoverlar genç bir kitleye yönelik olduklarını belli ediyorlar. Başlangıçta hiçkimse bu tür araçları nasıl satacağını bilmiyordu fakat yakın zamanda pazarlamacılar bunun üstesinden gelmeyi başardılar. Renault Captur gibi otomobiller hafta içi işe giderken, hafa sonu ise şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

Bu reklam Renault UK (Birleşik Krallık) tarafından yayınlandı ve küçük bir mavi balık baş rolde. Bu balık Renault Captur’u gördüğü anda aynı insanlar gibi hissetmiş olmalı ki, fanusun içinde daireler çizerek yüzme işinden kaçıp uzaklaşmak istiyor.

Öyle ki bunun için boyuna göre zorlu bir maratona giriyor. Öncelikle yaşadığı fanustan bir bardak suyun içine zıplıyor ve sonra nerede nefes alabileceği ıslak bir yer varsa oraya girerek otomobilin peşinden gidiyor. En sonunda ise Captur ile birlikte deniz kenarına gidip derin bir nefes alıyor.

Renault bu otomobili 2013’te Clio 4’ün başarısı üzerine çıkarmayı kararlaştırmıştı. Clio platformu üzerine inşa edilen bu model şehirli crossover modellerinin ilklerinden olduğu gibi Renault’un Scenic modelinin de önünü birazcık tıkamış durumda.

İstediğiniz yere gidebileceğiniz türden bir SUV gibi görünse bile Renault Captur yalnızca önden çekiş sistemine sahip ve kaputun altında küçük motorlar var. 0.9 litrelik turbo benzinli motor 90 beygir güç üretmeyi başarabilirken 1.2 litre hacmine sahip versiyonu 120 beygir güç üretiyor. Dizel motoru ise herkesin bildiği gibi 1.5 Dci ünitenin 90 ve 110 beygirlik seçenekleriyle vitrinde duruyor.

Benzer donanımdaki Clio’dan 8.000 TL daha pahalı olan Captur’un tek artısı daha yüksek olan yapısı şeklinde kalmıyor. Daha konforlu, daha geniş, daha fazla bagaj hacmi ve kimilerine göre daha sevimli bir otomobil almak isteyenler bu fiyat farkını çekinmeden verecektir.

https://youtu.be/WzMRN_KVk-8

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu