Haberler

SQ7 kamuflaja gerek duymadı




Seri üretimine az bir süre kalan SQ7 tamamen kamuflajsız olarak yakalandı.

Standart versiyonuna göre değişiklikleri fark etmek zor da olsa ön ve arka tamponun alt kısmında yapılan değişikler dikkatlerden kaçmıyor. Arka tampona yedirilmiş 4’lü egzoz grubu modelin S versiyonu olduğunu ele veren detaylardan. Standart versiyonundan ayrıldığı diğer bir nokta ise büyük siyah alaşım jantlar ve içlerine gizlenen büyütülmüş frenler. İç mekanda ise ilk etapta kadrandaki SQ7 logosu dikkatleri çekiyor.

Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda bahsedildiği üzere SQ7 gücünü V8 turbo dizel üniteden alarak, bu gücü Quattro teknolojisiyle yere aktaracak. 400HP’den fazla güç üretmesi beklenen bu dizel motor ve elektrik motoru desteğiyle SQ7,  0-100 Km/s hızlanmasını 5.5 saniye gibi iddialı seviyeye çekebilmiş.

Yıl sonunda satışına başlanması beklenen modelin 3 litrelik versiyonunun 60,900 Euro seviyesinde olduğu düşünülürse, S versiyonunun 80.000 Euro’dan az olmayacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

 

Berkan Varmış

Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Standart halinden sonra belki sportif versiyonlar daha iyi gözükür diye bir umudum vardı. Bu haliyle bile gayet kötü.

  2. Yeni ön bölüm ve ızgara çok kaba duruyor, ön far ve arka stop tasarımı çok basit kalmış, bütünüyle dış tasarım eski modelde olduğu gibi hem spor hem de ihtişamlı durmuyor, sağ sol yan aynalar küçülmüş bence SUV araçlarda bu aynalar büyük tasarlanmalı. İç kokpit ergonomik gözükmüyor, ön bilgi ekranı torpido üzerinde emanet gibi durmuş. Sonuç olarak iç ve dış tasarımıyla tam bir hayal kırıklığı olmuş ve bence eski Q7 ‘yi aratacak..!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu