Haberler

Üstü Şişhane altı Tophane




Medyada dolaşan son dedikodulara göre yeni nesil TOYOTA GT86, Mazda Mx-5 in platformunu kullanacak.

Yakın bir geçmişte GT86 hakkındaki dedikodularda modelin üretiminin bitirileceği de yer alıyordu. Ancak Toyota’ nın geçen yıl Ekim ayında yaptığı açıklamaya gören modelin üretiminin bitmesinin aksine 2. nesil bir GT86 üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Motoring dergisinin yakın geçmişteki haberinde belirttiği üzre aracın Fiat 124 temelinde olabileceğini biliyorduk ancak yeni haberlere göre GT86, Mazda MX-5’in platformunu kullanacak. Toyota zaten görünüşte Miata’ dan destek alındığını belirtmişti ancak yeni GT86 şimdikini baz alırsak daha küçük bir arkadan itişli spor otomobil olacak.

Diğer bir merak konusu ise sadece GT86’nın mı yoksa aynı karosere sahip, BRZ ve FR-S’ in de mi MX-5 altyapısı kullanacağı. Buna yönelik bir kaynaktaki açıklamada ise GT86’nın MX-5 ile yoluna devam edeceği ama diğer türevlerinin kendi altyapılarında devam edecekleri belirtilmiş.

Buna rağmen totalde GT86, BRZ, FR-S üçlüsü de boyutsal anlamda biraz küçülecek ve hafifleyecek ancak hala aynı RWD (arkadan itiş) düzeni koruyacakları ve buna ek olarak kesin olmamakla beraber turbo motorlar barındırabilecekleri de haberde yer alıyor.

Yeni GT86’nın gözler önüne serilmesine daha çok var ancak Toyota bu zamanda boş durmak istemediği için yoğun bir beklenti oluşturacak bazı özellikleri açıklamış.

Bu özellikler arasında Nisan 2016′ da gelecek olan modele 11 beygir ekleyerek 211 beygir olacağı buna ek olarak modelin Sachs ve Gazoo Racing tarafından yapılmış amortisörler ile beraber kullanıcısına sunulacağı bulunuyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bence böyle olması iyi değil.gt86 bir miktar özgünlüğünü kaybetti benim gözümde.

  2. Ae86 gibi çok hafif olmasını istiyorlarsa mantıklı bi iş olur. mx5’in wheelbase’i kısa olan şasisini alıp biraz uzatıp yeni nesil Ae86 diyecekler işte

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu