Haberler

X4 gelirken M40i’yi de getiriyor




Yeni yayınlanan bir rapora göre BMW, önümüzdeki yılın başlarında düzenlenecek olan Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda X4 M40i’ yi gözler önüne serecek.

Ünlü basın organlarından olan Autocar, BMW fabrikasındaki çalışanlarla yaptığı röportajda modelin kaputunun altını aydınlatacak bilgiler edinmiş. Bu bilgiler ışığında ise kaputun altı adeta şenlik yeri. 3 litrelik TwinPower turbo teknolojisiyle bezenecek olan 6 silindirli motor 350 beygir güç üretecek. Bu gücü yere tam anlamıyla aktarabilmek için BMW hayli uğraşmış. Yeni geliştirilen akıllı tork dağılımına sahip XDrive(4 tekerlekten çekiş) sistemine sahip olacak model bunun yanı sıra 8 ileri otomatik şanzımanıyla kullanıcısına konfor sunacak.

Dergide belirtilen 1820 kg ağırlığının aksine model 0-100 km/s akselerasyonunu 5 saniye içerisinde tamamlıyor. Bir BMW klasiği olarak modelin son hızı 250 km/s ile sınırlandırılmış. Peki X4′ den farkı ne diyecek olursanız o da casus fotoğrafta kendini belli eden daha sportif tamponlar ve arkadaki çift egzos çıkışı.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu