Haberler

Teknik eğitim programı




Toyota’nın dünyanın birçok ülkesinde otomotiv sektörünün satış sonrası hizmetler alanında duyduğu “Yetişmiş Teknik Eleman” ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Toyota Teknik Eğitim Programı’ndan (T-TEP)  2014-2015 yılında 23 öğrenci daha mezun oldu.  İstanbul Şişli E.M.L. ve Adana Şehit İdari Ateşe Bora Süelkan Anadolu E.M.L.’de uygulanan T-TEP programından bugüne kadar mezun olan öğrenci sayısı da 424’e ulaştı. T-TEP Toyota teknik Eğitim Programı, İstanbul Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde 1992-1993, Adana Şehit İdari Ateşe Bora Süelkan Endüstri Meslek Lisesi’nde de 2007-2008 öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştı.

Toyota kültürünü ve eğitimini almış teknisyenler yetiştirmek ve mezunların Toyota bayilerinde istihdamlarını sağlamak amacıyla devreye alınan T-TEP programında; formen, teknisyen ve yardımcı teknisyenler için uygulanan özel eğitim, programın yüzde 50’sini kapsıyor. Programda; temel otomotiv bilgileri başta olmak üzere, periyodik bakım, motor, aktarma organları, şasi, elektrik donanımı ve elektronik kontrol sistemleri konularında eğitim veriliyor. Öğrenciler üç yıllık eğitim süresince toplam 630 saatlik mesleki dersler de alıyorlar.  Toyota Motor Corporation’ın tüm dünyada uyguladığı özel programın izlendiği programda; uluslararası düzeyde eğitim gören T-TEP mezunları, tam donanımlı teknik eleman olarak mezun oluyor. Her yıl, meslek lisesinin 1. sınıfını başarıyla tamamlayanlar arasından sınavla İstanbul Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nden 16, Adana Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde de 12 öğrenci programa kabul ediliyor.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip Türkiye’nin istihdamına katkıda bulunmayı, teknik altyapısı ve donanımı yeterli iş gücünü sektöre kazandırmayı çok önemli bir görev olarak görüyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu