Haberler

21. yüzyılın Bolşevik devrimi!




Son yıllarda kaybettiği ciddi pazar oranlarıyla fazlasıyla arka planda kalan ve hatta satışlarını birçok ülkede durduran Lada karşımıza gerçekten devrim niteliğinde bir hazırlıkla yeniden çıkacak gibi görünüyor.

İspanya’da test edilirken yakalanan yeni Vesta ve XRAY modelleri dikkatleri şimdiden çekmeyi başardı. Eskiden günümüze kadar uygun fiyatlarıyla tüketici kitlesi kazanan Lada bu politikayı korumaya devam edecek. Şu an Priora sedan modeliyle pazarda olan Lada; geçtiğimiz Şubat ayında tanıttığı Vesta konsepti ile bizleri oldukça meraklandırmıştı. İşte o güzel konsepti bugün yollarda görüyoruz.

İç kabinin de render fotoğrafları ortaya çıkan Vesta’da olgun bir hava hakim. Dokunmatik ekranın, dijital klimanın dikkat çektiği kabin modern hatlara sahip.

3845782661136819032

Markanın kendi C platformunda koşan Vesta seri üretime ise 25 Eylül’de girecek. 1.6 litrelik atmosferik motordan gücünü alacak yeni Vesta’nın güç çıkışları ise büyük ihtimalle 87 bg, 106 bg ve 114 bg olacak.

XRAY’e geldiğimizde ise crossover pazarını hedefleyen model standart küçük crossover’dan ziyade yüksek oturumlu bir hatchback tarzını andırmıyor değil. Lada tanıtımdayken modeli hatchback tipi SUV olarak tanıtsa da  model Dacia Sandero Stepway’i baz alıyor.

XRAY ise 2016’da pazarda satışta olacak.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Dacia nın bir alt kalitesi olarak satışa çıkacak sanırım fiyat da güzel olursa alınır

  2. türkiye distribütorü anadolu grubu çelik motor olur büyük ihtimalle ama tipik rus arabası kaporta sacı kalın ama plastik kaliesi kötü olacaktır lada vegalar da kapı kapanması iğrenç bunun sıfırını alacağına 2. el sandero tercihim olur zaten çin malı araçların bile 40000e yakın fiatını düşünürsek ucuz olacağını sanmıyorum burası Türkiye nede olsa

  3. Renault-Nissan ladanın bir Bölümü’nü satın Aldı. 1.5 dCI motorun gelmesi olması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu