Haberler

‘A’aaa hepsi mi güçleniyor




Geçtiğimiz haftalardaki haberimizde belirttiğimiz gibi Mercedes-Benz, A45 AMG üzerindeki modifkasyonunu modeline uyguladı. Gözler bunun ardından kardeşleri GLA45 AMG ve CLA45 AMG Shooting Brake’e çevrildi.

A45 AMG’ in banda inmesinin ardından Mercedes, gözlerin çevrildiği ‘A-Serisi’ kardeşleri hakkında performans güncellemesi açıklaması yaptı.

Bu güncelleme ve bir dizi duyurunun en önemli noktası şüphesiz 2 litrelik turbo benzinli motorun güncellenmiş olması. Güncellemeden önce 360 beygir ve 460 Nm tork üreten motor güncelleme sonrası sahip olduğu 381 beygir ve 475 Nm torkluk güç değerleriyle adeta parmak ısırtıyor.

Diğer bir güncelleme ise şanzıman cephesinde olmuş. Revize edilen ‘AMG SpeedShift DCT 7’ isimli şanzıman bu revizyonla birlikte daha kısa vites aralıklarına ve daha tutarlı oranlara sahip olmuş.

Şaşırtan değişiklikler cephesinde ‘AMG DYNAMIC Select’ e yer vermeliyiz. Standart olarak sunulan mod konfigüratör bulundurduğu joyistik sayesinde Comfort, Sport, Sport+ ve İndividual modları arasında seçim yapabilme imkanı sunuyor.

İşe para girmeye başladığı zaman kalite düşer aslında ancak bu durum Mercedes’ de tam tersine işlemiş gibi görünüyor. Opsiyonel olarak sunulan AMG DYNAMIC PLUS paketi ön takımda kilitli bir diferansiyele yer verirken 2.618 Euro’luk fiyat etiketine sahip. Bir diğer seçenek olan AMG RİDE CONTROL paketi ise ayarlanabilir 2 amortisörün yanında şanzımana ‘Race’ seçeneğini de ekliyor. Bu paketin fiyatı ise opsiyonel olmakla birlikte 1.237 Euro.

Hali hazırda şiparişe açık şekilde bulunan CLA 45 AMG Eylül’den itibaren makyajlı bir şekilde Almanya’da 56.673 Euro fiyat etiketiyle alıcı bulacak. İlle de Shooting Brake diyen kullanıcıların ise 57.268 Euro’yu gözden çıkarması gerekiyor.

a serisi2A-Serisi’nin bir diğer üyesi ve aynı zamanda performanslı bir crossover ünvanını taşıyan GLA45 AMG’ de tüm bu güncellemelerle birlikte 56.168 Euro’ yu gözden çıkaran kullanıcılarını bekliyor. Son olarak hatırlatmamız gerekirse kardeşlerinden daha önce makyajlanan A45 AMG’nin fiyat etiketinde 51.051 Euro ibaresinin yer aldığını belirtelim.

a serisi3

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu