Haberler

Abisinden farklı olmak istiyor




Şu ana kadar ki en az kamuflajlı Yeni Mercedes C Sınıfı Coupe objektiflere yakalandı.

AMG paketli ve Hyacinthrot Metallic rengiyle yakalanan yeni Mercedes C Sınıfı Coupe, eğimli arka camı ve bagaj kapısıyla sedan versiyonuna göre pürüzsüz bir görünüş kazanarak Mercedes-Benz tasarımcısı Gorden Wagener’ın deyimiyle şu ana kadar üretilen en havalı W205 kasa ünvanını almış.

Eski C Sınıfı Coupe’ye nazaran, yeni C Sınıfı Coupe yere 4 cm daha yakın. Aynı zamanda ağırlık merkezi daha alçakta konumlandırılmış. Önceden de söylenildiği gibi Sedan kardeşine nazaran sportifliğe daha fazla odaklanıldığı için konfordan ve pratiklikten ödünler verilmiş. Her ne kadar arka tasarımın S Sınıfı Coupe’nin bir minyatürü olacağı söylenilse de C Sınıfı Coupe farklı bagaj tasarımı, çıkıntılı spoilerı ve de arka lambalarıyla abisinden farklı bir arka tasarıma sahip olduğu söylenilebilir. Ek olarak AMG paketi ile objektiflere yakalan bu versiyondaki gövde renkli difüzörde bir diğer farklılık.

Önümüzdeki sonbaharla birlikte satışı sunulacağı tahmin edilen C Sınıfı Coupe’nin, top model versiyonu Mercedes-AMG C63 Coupe’nin de aynı vakitte satışına başlanılacak. 469 ve 503 Bhp’lik iki farklı güç seçeneğine sahip, sedan versiyonundan tanıdık çift turbolu V8 4,0 litrelik motorla donatılacak. 0-100’ü 3.9 saniye civarlarında olacağı ve son hızı da elektronik olarak sınırlandırılarak 290 km/s olacağı tahmin ediliyor.

Son olarak Yeni C Sınıfı Coupe, üstündeki örtüyü 19 Ağustosta kaldırmasıyla daha fazla detay gün yüzüne çıkacak.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. bagaj çizgisi iğrenç duruyor bence. Mercedes bu son nesil tasarım anlayışı ile gözümden düşüyor…

  2. Arkası CLA gibi olmuş. Zaten onun da arkasını beğenmezdim. 206 Sedan gibi o da…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu